Ahmet Hakan, İnce'yle görüşmesini anlattı: Aradım... İlk çalışta bingo! Açtı telefonu

Ahmet Hakan, İnce'yle görüşmesini anlattı: Aradım... İlk çalışta bingo! Açtı telefonu
Hürriyet'in yayın yönetmeni Ahmet Hakan, 'gazetecilerin telefonunu açmadığı' söylenen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yle görüşmesini anlattı. İnce, ikinci turda kendisinin seçileceğini ifade etti.

CHP'den ayrılarak kurduğu Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, son zamanlarda gazeteci Fatih Portakal ve Nevşin Mengü ile ekonomist Özgür Demirtaş'ın arayarak 'sitemini' iletmesiyle gündeme gelmişti.

Hürriyet'in yayın yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü yazısında son günlerde gazetecilerin "Muharrem İnce bana küstü. Aradım açmadı" paylaşımları yaptığını ifade etti.

Hakan, “Dur, Ben de bir arayayım” diyerek İnce'yi aradığını belirterek "Aradım. İlk çalışta bingo! Açtı telefonu. 'Şu anda İskenderun’dan Hatay’a gidiyorum' dedi." ifadesini kullandı.

'Aday olacağım'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs'ta aday olacağını, 100 bin imza toplayıp prosedürü tamamlayacağını ifade etti.

İnce neden aday olmak istediğini şöyle anlattı: “Sokaklardayım, sokağın nabzını tutuyorum. Evet, ‘CHP’ye katıl’ diyen var. Ama bir katıl diyen varsa, ‘Sakın ha’ diyen üç var. ‘Biz bu ikisine de oy vermeyeceğiz’ diyorlar. AKP’den bıkmış ama Altılı Masa’ya da güvenmiyor. Sokakta en çok, 'Yedi/sekiz cumhurbaşkanı yardımcısıyla nasıl yürüyecek bu iş?’ cümlesini işitiyorum. Seçime 55 gün var. Bakarsın ikinci tura Kılıçdaroğlu ile İnce kalır. Ben aday olacağım.”

'Bir haftada 80 bin üye'

İnce, bir haftada 30 yaşın altında 80 bin kişinin partisine katıldığını belirterek "42 yıl CHP’deydim. İyi günlerini de gördüm kötü günlerini de gördüm ama ben böyle bir şey görmedim Seçime daha 55 gün var. Ben henüz meydanlara çıkmadım. Kampanya başlatmadım. Ve tablo bu” dedi.

'İkinci turda daha şanslıyım'

“Üç beş oy alacağımı görsem denemem” diyen İnce, "Birinci turda kafa kafaya sonuçlar çıkar. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu’na göre de Erdoğan’a göre de ben daha şanslıyım. Macron tarzı bir durum ortaya çıkacak. Macron modeli olacak” ifadesini kullandı.

Memleket Partisi lideri, seçimde birinci turu değil, ikinci turu düşünerek oy kullanmak gerektiğini belirterek şöyle devam etti: “Seçim ikinci tura kesin kalacak. Diyelim ki Erdoğan’la ben kaldım. Kılıçdaroğlu’na verilen oylar bana gelir, ben kazanırım. Kılıçdaroğlu ile ben kalırsam, yine ben kazanırım. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu kalırsa, ben istesem de bana verilen oyların hepsini Kılıçdaroğlu’na taşıyamam. Seçim riske girer. Her durumda İnce’nin ikinci tura kalması lazım.” (Kısa Dalga)

Gündem