Ahmet Hakan: Türkiye Tek Yürek kampanyasına taahhüt edilip de yatırılmayan 30 milyar lira var

Ahmet Hakan: Türkiye Tek Yürek kampanyasına taahhüt edilip de yatırılmayan 30 milyar lira var
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, resmi kayıtlara göre tüm deprem yardımlarında 112 milyar 223 milyon 262 bin 16 TL toplandığını aktardı.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin adından “Türkiye Tek Yürek” adıyla yapılan bağış kampanyası kapsamında toplanan paralar tartışma konusunda, iktidardan bir açıklama gelmedi. Paraların akıbetinin araştırılması için Meclis’te verilen önerge de AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Yardım paralarının akıbetine dair bilgiler AKP’ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan geldi.

Hakan’ın yazısına göre, 5 Temmuz itibarıyla son durum şöyle:

Türkiye Tek Yürek kampanyasında taahhüt edilen paranın miktarı: 115.1 milyar TL

Türkiye Tek Yürek kampanyasında nakit olarak yatırılan paranın miktarı: 85.248.189.877 TL

Arada yaklaşık 30 milyar liralık bir fark bulunduğunu belirten Hakan, “Taahhüt edip de yatırmayanlar kimler? Keşke açıklansa da öğrensek” dedi.

Türkiye Tek Yürek kampanyası dışında da yaklaşık 27 milyar da deprem bağışları bulunduğunu belirten Hakan, resmi kayıtlara göre tüm deprem yardımlarında 112 milyar 223 milyon 262 bin 16 TL toplandığını aktardı.

Hakan’ın aktardığına göre, AFAD’ın harcamaları ise şöyle:

Depremzedelere hane başı ödeme, vefat yardımı, taşınma, kira ödemesi, çadır, konteyner, WC, gıda ve hijyen kolisi alımları için harcanan miktar: 38.230.575.184 TL

Şu anda kampanya hesabında bulunan paranın miktarı: 74.002.686.832 TL

Hakan, “Yetkililerin açıklamasına göre bu para, AFAD tarafından depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda harcanıyormuş” dedi. (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Gündem