Ahmet Hakan'dan Hazal Kaya'ya "vasat herif" yanıtı

Ahmet Hakan'dan Hazal Kaya'ya "vasat herif" yanıtı
Hazal Kaya'nın oyunculuğundan "nefret" ettiğini yazan Ahmet Hakan, Kaya'nın "Senin fikrinin ne önemi var vasat herif" paylaşımına yanıt verdi.

Hürriyet Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Pera Palas'ta Gece Yarısı" dizisinin başrolünde yer alan Hazal Kaya'nın oyunculuğunu eleştirirken "Hazal Kaya'nın oyunculuğundan nefretimin 5 sebebi" başlıklı yazısı kaleme almıştı. Hakan'ın bu yazısı tartışılırken yuncu Hazal Kaya'nın da isim vermeden "Senin fikrinin ne önemi var vasat herif" diye yanıt vermişti.  

Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında konuya devam etti ve "vasat herif" sözüne yanıt verdi. Hakan'ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Hazal Kaya’nın oyunculuğundan nefretimin 5 nedeni” diye bir yazı yazdım diye... Hazal Kaya’nın bana söylediği şu: “Senin fikrinin ne önemi var vasat herif.”

“Hazal Kaya’nın oyunculuğuna âşık olmamın beş nedeni” diye bir yazı yazsaydım... Ne derdi bana Hazal Kaya?

Galiba şöyle derdi: “Ne kadar da saygıdeğer fikirler ortaya koymuşsunuz doruktaki bey.”

Doğrudur. Ben vasat biriyim. Vasat olduğum için...

Ortalama herkes gibi ben de Hazal Kaya’nın oyunculuğunu beğenmedim.

Hatta nefret ettim.

Hazal Kaya’nın “Senin fikrinin ne önemi var vasat herif” türü çirkinleşmesinin tek hedefi ben değilim aslında.

Hazal Kaya, benim şahsımda...

Oyunculuğunu beğenmeyen, oyunculuğundan nefret eden, oyunculuğunu eleştiren herkesle ilgili genel düşüncesini ortaya koyuyor.

Yani o cümle şöyle de okunabilir: “Sizin fikrinizin ne önemi var vasat herifler. Sizin fikrinizin ne önemi var vasat kadınlar.”

Sadece  Hazal Kaya’nın oyunculuğundan nefret etmedim. Ben de herkes gibi “Pera Palas’ta Gece Yarısı” dizisinden de sonsuz nefret ettim.

Nefretimin en büyük nedeni Atatürk’ün dizideki işleniş biçimi. İlkokul müsamerelerinin bile altında bir havada işlemişler Atatürk’ü.

Senaryo saçma, bağlantılar kopuk, mantık hataları gırla... Atatürk’ü öveceğiz diye resmen olayları karikatürize etmişler.

Atatürk, bu türden müsamerelerin elinden kurtarılmalı. Neredeyse, sadece  heykellere saldıran meczuplar söz konusu olduğunda devreye giren Atatürk’ü Koruma Kanunu devreye girmeli, diyeceğim.

Gündem