Ailesinden 4 kişiyi öldüren özel harekatçı, cinayet öncesi, 'Üzerinize şarjör boşaltacağım' demiş

Ailesinden 4 kişiyi öldüren özel harekatçı, cinayet öncesi, 'Üzerinize şarjör boşaltacağım' demiş
Bursa'da, annesi Bedriye, ağabeyleri Mehmet ve Remzi ile yengesi Fatma Ergüner'i tabancayla öldüren ve hakkında 4 kez ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan özel harekat polisi Adem Ergüner (29), tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında, "Psikolojik tedavi görüyorum. Affınıza sığınarak sonraki celsede ifade vermek istiyorum" dedi.

Olay, ocak ayında İznik Gölü yakınındaki Çamlıkalan mevkisinde meydana geldi. Bingöl'ün Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde özel harekat polisi olarak çalışan 6 yıllık polis memuru Adem Ergüner, iddiaya göre Bingöl'de görev yaptığı sırada, 175 bin liraya sattığı aracının parasını, mütehahitlik yapan ağabeyi Mehmet Ergüner'e vererek kendisine ev yapmasını istedi. Daha sonra evin yapılmadığını gören polis memuru, ağabeyinden parayı geri istedi. Paranın miktarı konusunda anlaşamayan kardeşler arasında tartışma çıktı.

Ailesini eskişehir'e bırakıp dehşet saçtı

Bunun üzerine Adem Ergüner, izin alıp, eşi ve çocuğuyla birlikte eski görev yeri Eskişehir'e gitti. Burada ailesini AVM'de bırakan Ergüner, Bursa'nın Orhangazi ilçesine geldi.

Ergüner, aralarında husumet bulunan ağabeyi Mehmet Ergüner'e telefon açıp, konuşmak istediğini söyledi. Mehmet Ergüner, annesi Bedriye, ağabeyi Remzi ve yengesi Fatma Ergüner ile buluşma noktasına gitti. Adem Ergüner, burada yanındaki tabancasını çekip aile bireylerine kurşun yağdırdı. Anne Bedriye ile oğlu Remzi ve gelini Fatma Ergüner olay yerinde, Mehmet Ergüner ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan Adem Ergüner tutuklandı.

Sanık hakkında, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Üstsoy veya altsoydan birini, eşi veya kardeşi öldürm" ile "tehdit" suçlarından 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adem Ergüner'in yargılanmasına başlandı. Yapılan ilk duruşmaya, tutuklu sanık, öldürülen dört kişinin yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

'Susma hakkımı kullanmak istiyorum'

Duruşmada savunması istenen Adem Ergüner, "Psikolojik tedavi görüyorum. Affınıza sığınarak bir sonraki celse ifade vermek istiyorum. Susma hakkımı kullanmak istiyorum" dedi.

Mahkemede sanık olarak dinlenen Ergüner'in kız kardeşi Songül I.,okulların sömestir tatiline girmesi nedeniyle ailesini görmek için Orhangazi'ye geldiğini, burada ailesinin moralinin çok bozuk olduğunu fark ettiğini söyleyerek, "Olay günü yeğenim Efecan, babası ile ağabeyim Mehmet'in sanıkla çok şiddetli şekilde telefon görüşmesinde tartıştıklarını ve sanığın Orhangazi'ye dolu olarak geldiğini bana söyledi. Onlara, "Sizi gelip öldüreceğim, şarjörü size boşaltacağım" şeklinde tehdit içerikli sözler söyledi" dedi. (DHA)

Gündem