Airbnb düzenlemesi yolda: Komşu onayı istenecek

Airbnb düzenlemesi yolda: Komşu onayı istenecek
Kişilerin ev veya odalarını günlük kiralayabildikleri Airbnb sisteminin vergiye dahil edilmesi için yeni bir düzenleme yapıldığı belirtildi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, “Bir binada bir daire Airbnb sistemine dahil edilmek isteniyorsa tüm apartman sakinlerinin iznine ihtiyaç duyulacak” dedi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde, internet üzerinden rezervasyon ve konaklama imkanı sağlayan Airbnb sisteminin vergiye dahil edilmesi için yeni düzenleme geliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; düzenlemeye dair çalışmalar devam ederken, tüm komşuların izninin gerekeceği belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, “Bir binada bir daire Airbnb sistemine dahil edilmek isteniyorsa tüm apartman sakinlerinin iznine ihtiyaç duyulacak” dedi.

Bahar, şöyle devam etti:

“Maalesef kaçak işletmelerle ilgili çok sayıda şikâyet alıyoruz. Bu durum en başta turizm sektörünü yaralıyor. Günlük ev kiralanmasıyla ilgili ciddi sıkıntılar var. Biz bu konuyu bizzat Kültür ve Turizm Bakanlığı’na illettik. Ve çözüm için birtakım konular netleşmeye başladı. Bu işin ayrı bir vergilendirme sistemi olacak. Bu hazırlık başladı ve belli bir aşamaya geldi.”

İhbar hattı kurulmasını da talep ettiklerini ifade eden Bahar, günlük kiralık ev konusunun ancak denetimle çözülebileceğine dikkati çekti. (Kısa Dalga)

Gündem