Akademisyen Yavuz Sezer ve annesi 8 saat arayla koronavirüse yenildi

Akademisyen Yavuz Sezer ve annesi 8 saat arayla koronavirüse yenildi
Mimarlık tarihçisi Bilgi Üniversitesi Dr. Yavuz Sezer ve annesi Suat Sezer, art arda yakalandıkları koronavirüs nedeniyle yaşamlarını yitirdi.





Genç ve başarılı akademisyen ile annesi, koronavirüs mücadelesini 8 saat arayla kaybetti. Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi mimarlık ve tarih uzmanı 42 yaşındaki Dr. Yavuz Sezer, 8 Mart’ta yakalandığı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Annesi Suat Sezer de, Yavuz Sezer’in ardından yine yoğun bakımdan çıkamayarak vefat etti. Anne ve oğul, dün toprağa verildi.

Tarih Vakfı Yavuz Sezer’in ölümünün ardından yaptığı açıklamada, “Yavuz Sezer’in 2016 yılında Massachusetts Technology’de (MIT) 18. yüzyıl Osmanlı Kütüphaneleri üzerine yazdığı doktora tezinin yanında mimarlık tarihi alanında titizlikte yürüttüğü araştırmaları bulunmaktadır. En verimli çağında yitirdiğimiz Sezer’in yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz” dedi.

Kendisi de akademisyen olan Yavuz Sezer’in kardeşi Modern Türkiye Tarihi ve Ortadoğu Araştırmacısı Dr. Selim Sezer,  “Çok derin bir üzüntü yaşıyorum. Kardeşim 8 Mart’ta hasta olduktan kısa süre sonra yoğun bakımda entübe oldu. Annem de aynı şekilde yakalandı. Herkes koronavirüse karşı çok dikkatli olmalıdır. Bu hastalığın şakası yok” açıklamasını yaptı.





Gündem