Bakan Hulusi Akar, İYİ Partili Aytun Çıray'ın sözlerine kızdı: Nah alırsın böyle oy

Bakan Hulusi Akar, İYİ Partili Aytun Çıray'ın sözlerine kızdı: Nah alırsın böyle oy
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis'te tartıştığı İYİ Partili Aytun Çıray'ın video çekmesi üzerine "Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü.

Komisyonda söz alan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “O halde madem buradasınız, belki de eski defterleri açmak olacak ama bazı sorularla başlamak zorundayım" diyerek Akar'a sorular yöneltti.

İYİ Partili vekil şunları söyledi: “Sayın Akar, 2003 4 Temmuz’unda Süleymaniye’de Türk askerlerinin başına çuval geçirme emrini veren Amerika Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raymond Odierno’nun elinden liyakat nişanı aldınız. Sizin bu ödülü aldığınız saatlerde PKK’lılar İdil’de silahlarıyla resmi geçit yapıyorlardı. TSK’nın kurumsal onurunu yerle bir eden bu kişi aracılığıyla verilen ödülü niye kabul ettiniz? Eğer bu ödülü reddetseydiniz sonuçları ne olurdu? Genelkurmay Başkanı olmanızın önünü keserler miydi?”

Çıray'ın bu sorularının ardından Akar, sesini yükselterek “Ya bir tek ben mi aldım ödülü? Yoksa istifa et" dedi.

Çıray ve Akar arasında daha sonra şu diyalog yaşandı:

Hulusi Akar: Bir tek ben mi aldım o ödülü? Bilmeden konuşmayın.

Aytun Çıray: Niye bağırıyorsunuz?

Hulusi Akar: Bağırırım tabii.

Aytun Çıray: Bu, acziyetin ifadesi, kendi kişiliğinizi ortaya koyuyorsunuz. Her kim almışsa ayıp etmiştir.

Hulusi Akar: Karşına televizyonu koyup propagandacı konuşuyorsun. Boş konuşuyorsun.

Aytun Çıray: Bağırarak haklı olamazsın. Sadece acziyetinizi ortaya koyarsınız.

Hulusi Akar: Aynı şeyi ciklet gibi çiğniyorsun. Aç bak listeye, almayan yok (masaya vurarak).

Aytun Çıray: Bu ödülü kimin elinden aldığınız önemli, onu söylemeye çalışıyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başına çuval geçiren komutandan ödül almışsınız.

Hulusi Akar: Karşına kamerayı koy, şov yapmak için. Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy.

Aytun Çıray: Ooo! Siz bu memlekette Genelkurmay Başkanlığı yaptığınız he. Ne ayıp. İlk defa küfreden bir Genelkurmay Başkanı ile karşılaşıyorum. Ben, Türkiye Cumhuriyeti'nde müsteşarlık yapmış, devletin ne demek olduğunu bilen biriyim. Akıl vermeyin.

Hulusi Akar: Bozulmuşsun.

Aytun Çıray: Sizsiniz bozuk.

Hulusi Akar: Sen bozuksun. Yazıklar olsun.

'FETÖ'cüyü terfi listesine kim koydu'

Çıray, Akar’la yaşanan tartışmanın ardından şunları söyledi: "Şimdi soruyorum; 2021’de Kara Kuvvetler Komutanı’nın muhalefetine rağmen FETÖ’cü Serdar Atasoy’u terfi listesine kim koydu? Terfi ettirildikten sonra Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı olarak alınmasını kim istedi? Kara Kuvvetleri Komutanı neden görevden alındı?

Ben TSK’nın siyasallaşmasına karşıyım, çünkü Balkan Harbi’nden aldığımız bir ders var. TSK’nın 15 Temmuz lanet darbe girişimine getirilmesinin siyasi ve kurumsal sorunlarını daha henüz tespit edebilmiş değiliz.” (ANKA)

Gündem