Akbelen'de ağaç kesen Limak Holding'in yöneticisi Doğal Hayatı Koruma Vakfı üyesi çıktı

Akbelen'de ağaç kesen  Limak Holding'in yöneticisi Doğal Hayatı Koruma Vakfı üyesi çıktı
Akbelen'de ağaç kesen Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye Şubesinin üyesi olduğu ortaya çıktı. Vakıf, Özdemir'i üyelikten çıkarmak harekete geçti, Akbelen köylülerine destek verdi.

Akbelen'de Yeniköy ve Kemerköy santralleri için kömür ocağının genişletilmesi için ormandaki ağaçlar kesiliyor. Bu iki santrali de iki özel şirketin ortak kurduğu bir şirket işletiyor. Limak ile İçtaş şirketlerinin ortaklaşa kurduğu YK Enerji, iki termik santrali 2014 yılından bu yana işletiyor.

Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir'in dünyanın en önemli çevre örgütlerinden biri olan Doğal Hayatı Koruma Vakfı Mütevelli Heyeti Türkiye üyesi olduğu ortaya çıktı.

Köylülere destek


Halk Tv'de yer alan habere göre Vakıf tarafından yapılan açıklamada Özdemir’in mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemlerinin başlatıldığı duyuruldu.

Vakfın açıklamasında "Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in profesyonel faaliyetlerinin vakfımızın ilkeleri ile uyuşmaması ve vakıf tüzüğümüze aykırı olması sebebiyle mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemleri devam etmektedir WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) olarak İkizköy-Akbelen Ormanı’nda sürmekte olan maden sahası açma çalışmalarına karşı, sivil toplum paydaşları ve yöre halkının verdiği mücadelenin yanındayız. Maden sahası açma faaliyetlerinin acilen sona erdirilmesi için yetkililerden taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi. (Kısa Dalga)

Gündem