Akbelen'de ağaca sarılan Zehra Teyze anlattı: Kesim son bulana kadar direneceğim!

Akbelen'de ağaca sarılan Zehra Teyze anlattı: Kesim son bulana kadar direneceğim!
Akbelen Ormanı’nda süren ağaç kesimine karşı köylüler sabah saatlerinde nöbete başladı, ağaçlara sarıldılar. Ağaca sarılan 88 yaşındaki İkizköylü Zehra Yıldırım, "Kesim son bulana kadar direneceğim.Buralar kesilirse susuz kalacağız" dedi.

Muğla Milas Akbelen Ormanı'na Yeniköy-Kemerköy Enerji tarafından açılmak istenen kömür ocağına karşı bölge halkının direnişi sürüyor. Akbelen'de köylüler sabah saatlerinde nöbete başladı, ağaçlara sarıldılar. Ağaca sarılırken fotoğrafı çekilden 88 yaşındaki İkizköylü Zehra Yıldırım'ın bu karesi sosyal medyada sık sık paylaşılmaya başlandı. Zehra Yıldırım da toprağını korumak isteyen eylemcilerden biri.

zehra-akbelen.jpeg

Evrensel gazetesinin haberine göre Yıldırım, sabah erken saatlerden akşama kadar çadır alanında bekliyor ve kesimi engellemek için ağaçlara sarılıyor. Doğma, büyüme İkizköylü olan Yıldırım, iki çocuğu ve 3 torununu da İkizköyde büyüttü. Çocukları çiftçilikle uğraşan Yıldırım, zeytincilik ile de uğraşıyor.

'Bu topraklar bizim'

İki yıldır iş makinaları ile ormanlık alana girilmek istenmesine karşı direndiklerini belirten Yıldırım, "Tarlalarımı vermeyeceğiz. Bu topraklar bizimdir. Onları kimseye vermeyeceğiz. Çam ağaçlarımızı kesiyorlar. Ağaçların altından sularımız akıyor, bunlar bizi besliyor. Buralar kesilirse susuz kalacağız. Ormanlar bizi besliyor. Kesilmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.

Yıldırım, "Burada doğdum, burada evlendim. Çocuklarımı buruda büyüttüm. 2 çocuğum 3 torunum var. Onlar için direniyorum. Çocuklarım çiftçilik ve hayvancılık yapıyor. Ağaçlar kesilirse göç başlar. Ağaçları kesmesinler diye direniyorum. Bu kesimler son bulana kadar direneceğim" diye konuştu.

Akbelen Ormanı'nda 24 Temmuz sabahı çok sayıda asker, polis ve TOMA ile alana gelen şirket ve orman müdürlüğü ekipleri bölgede kesime başladı. Yaşanan durum sonrasında başta Muğla olmak üzere İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerden onlarca yurttaş kesimi engellemek için bölgeye geldi. (Kısa Dalga)

Gündem