Akbelen'de gözaltına alınan 8 köylü serbest bırakıldı

Akbelen'de gözaltına alınan 8 köylü serbest bırakıldı
Akbelen Ormanı’nda yapılmak istenen madene için ağaç kesilmesine engel olmak isteyenlere yönelik jandarma müdahalesi sonrası 8 kişi gözaltına alınmıştı. İkizköylüler, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı direnen köylülere jandarma biber gazlı müdahale etmiş ve 8 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan İkizköylüler akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

GazeteDuvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre; karakoldan çıkar çıkmaz nöbet alanına gelen İkizköy Çevre Komitesi'nde Hasan Yorulmaz, "Akbelen Ormanı'nı vermeyeceğiz" sloganları ile karşılandı.

Durumlarının iyi olduğunu dile getiren Yorulmaz "Biz yurdumuzu, toprağımızı, ürünlerimizi, zeytinlerimizi müdafaa ediyoruz. Herkesin olan bu ormanı korumaya çalışıyoruz. Başka bir dava yok" dedi.

'Bizi burada darp ederek gözaltına aldılar'

Gözaltına alınan köylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal da serbest bırakılmasının ardından Akbelen Ormanı'ndaki nöbet alanına geldi.

akbal1-yefk.jpg

Burada açıklama yapan Atal, ormana girerek orayı korumanın hakları olduğunu, ortada bir hukuksuzluk olduğunu ve anayasal suç işlendiğini belirttiklerini daha sonrasında ise gözaltına alındıklarını söyledi.

Normal şartlar altında avukatların gözaltına alınması için savcının yazılı talimatı olması gerektiğinin altını çizen Atal, şunları ifade etti: "Bizi burada darp ederek gözaltına aldılar. Bugün burada ormanı koruyan değil, ormanı koruyanlara müdahale edenler suç işliyorlar. Bu açık bir akıl tutulmasıdır. Bugün Bayır'da yangın varken, orman müdürlüğü ekipleri Bayır'daki yangını söndürmek yerine burada orman kesiyorlardı.

Buna gerçekten söyleyebilecek bir şey bulamıyoruz. Türkiye'yi bir organizma olarak düşünürsek bu yapılan kendi kendini hançerlemesidir. Yangına körükle gitmek tam anlamıyla budur ve daha iyi tarif edilemez."

Gündem