Akbelen'deki direniş devam ediyor: Köylülere biber gazlı müdahale

Akbelen'deki direniş devam ediyor: Köylülere biber gazlı müdahale
Muğla'da Akbelen Ormanı'na kömür ocağı projesi için ağaç kesimine karşı direnen köylülere jandarma müdahale etti. Köylüler müdahaleye rağmen ağaçları savunmaya devam ederken saatler sonra biber gazlı ve toma ile müdahale gerçekleşti.

Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor.

Sabahın ilk ışıkları ile beraber yaşam savunucuları ormandaki tahribatı görmek için kesim alanına girdi. Yaşanan tahribatı ve ağaç kesimini inceleyen yaşam savunucuları bir süre sonra alana kesim işçisi taşıyan servislerin önünü keserek oturma eylemi gerçekleştirdi.

Alana jandarma komando timleri sevk edildi. Ekipler, yaşam savunucularını alandan çıkardı. Yurttaşların ise mücadelesi sürüyor.

Akbelen Ormanı için polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen kararlılıklarından vazgeçmeyen yaşam savunucuları öğle saatlerinde bir kez daha kolluk güçlerinin sert müdahalesi ile karşılaştı.

Biber gazı sıkıldı

Direnişe destek olmak için CHP'li milletvekillerinin ardından Yeşil Sol Parti milletvekilleri Perihan Koca ve İbrahim Akın da bölgeye geldi. Vekiller alanı ziyaret etmek için yurttaşlarla birlikte barikata yürüdü. Barikata karşı atılan sloganların ardından jandarma TOMA ve biber gazıyla Akbelenlilere ve yaşam savunucularına müdahale etti.

Ne olmuştu?

Akbelen Ormanı’ndaki 740 dönümlük alında bulunan ağaçlar Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerini işleten Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji tarafından kesilmek istenmişti. Nedeni ise termik santrallere linyit sağlayacak açık maden ocağı yapmaktı. Şirket bunun için gerekli izin belgelerini de almıştı ancak İkizköylüler karara itiraz etmiş ve nöbet tutmaya başlamıştı.

Muğla Akbelen Ormanı'nda açılacak kömür ocağına karşı ağaçları koruyan köylüler ve çevrecilere 24 Temmuz'da jandarma biber gazıyla müdahale etmişti. (Kısa Dalga)

Gündem