Akbelen’e giden Bodrum Belediye Başkanı’nın içinde olduğu konvoya engel

Akbelen’e giden Bodrum Belediye Başkanı’nın içinde olduğu konvoya engel
Akbelen Ormanı’ndaki ağaç kesimine karşı mücadele eden İkizköylülere destek olmak için Bodrum’dan yola çıkan ve içerisinde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da olduğu konvoy engellendi. Belediye Başkanı Aras, uygulamaya tepki gösterdi.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı'nda pazartesi sabahı başlayan ağaç kesimine karşı İkizköylüler'in mücadelesi sürüyor. Türkiye’nin bazı kentlerinde İkizköylülere destek açıklamaları yapılırken, Bodrumlular da bu sabah Akbelen’e doğru yola çıktı.

Ancak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da içerisinde olduğu konvoy durduruldu.

Twitter hesabından bir video yayınlayan Aras, kimlik kontrolü gerekçesiyle durdurulduklarını belirterek, uygulamaya tepki gösterdi.

“Ormanı devlet eliyle yok ediyorlar”

Aras’ın yayınladığı videoda trafikteki yoğunluk dikkat çekerken, Aras, "Uçağa yetişecek olan var, hastası olan var, hastanelere gidecek olan var. Biz savaşa gitmiyoruz herhalde, destek olmaya gidiyoruz. Asayiş problemi mi yaratıyoruz" dedi.

Seyahat özgürlüğünün kısıtlandığın söyleyen Aras, "Ormana bir köylüyü sokmazlar bir tane kozalak alsın diye ama buyurun başımıza gelene bakın. Ormanı olduğu gibi yok ediyorlar ve devlet eliyle yok ediyorlar” dedi.

Aras, ayrıca “Akbelen'e ulaşmamızı engellemek için, Bodrum çıkışında hiçbir zaman olmayan bir kimlik kontrolü uygulamasının emrini verenleri kınıyorum. Bu konvoyun içinde kimliksiz mülteciler, teröristler yok. Bu konvoyda Bodrum'un seçilmiş Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, Bodrum'un en önemli sivil toplum kuruluşlarından Bodrum Kent Konseyi'nin Başkanı, hukukçular ve vatandaşlarımız var. Nedir bu zulüm? Kimi korumak için bu zulüm? Yazıklar olsun" paylaşımını yaptı. (Kısa Dalga)

Gündem