Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışına Putin görüntülü katılacak

Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışına Putin görüntülü katılacak
Rusya lideri Putin’in gelecek hafta Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin açılışına video-konferans yöntemiyle katılacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gelecek hafta Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin açılışına video-konferans yöntemiyle katılacak.

Sputnik'in aktardığına göre, Rus devlet televizyonu Rossiya-1’de yayınlanan Moskova.Kremlin.Putin programının sunucusu Pavel Zarubin, Rusya Devlet Başkanı Putin’in gelecek haftaki programına ilişkin Telegram üstünden yaptığı açıklamada, Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir video-konferans görüşmesinde bir araya geleceğini kaydetti.

Erdoğan 'Putin gelebilir' demişti

Putin’in, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne yakıt transferi yapılacağı törene video-konferans yöntemiyle katılacağını Erdoğan daha önce duyurmuştu. Akkuyu Nükleer Santrali’nin açılışına Rusya lideri Putin’in katılabileceğini söyleyen Erdoğan, “Nisan'ın 27'sinde bir ihtimal belki sayın Putin de gelecek. Veya birlikte online sistemle bağlanacağız, Akkuyu'nun inşallah ilk adımını atacağız” demişti.

Açılış töreni 27 Nisan’da gerçekleşecek. Nükleer yakıt transferi yapılmasıyla Akkuyu, teknik olarak çalışır hâle gelecek. (Kısa Dalga)

Gündem