Akkuyu Santrali'nden iş cinayetine ilişkin açıklama: 'Asıl işveren statüsünde değiliz'

Akkuyu Santrali'nden iş cinayetine ilişkin açıklama: 'Asıl işveren statüsünde değiliz'
Ataması yapılmadığı için Akkuyu Termik Santali Proje inşaatında çalışan öğretmenin inşaatta hayatını kaybetmesine dair açıklama yapıldı ve "AKKUYU NÜKLEER A.Ş., Akkuyu NGS sahasında inşaat ve montaj işlerini yürüten yüklenicilere karşı asıl işveren statüsünde değil" denildi.

Mersin'de ataması yapılmayan 26 yaşındaki öğretmen İlyas Bul, çalıştığı Akkuyu Termik Santali Proje inşaatında yüksekten düşmesi sonucu geçirdiği beyin kanaması nedeniyle dün hayatını kaybetmişti.

Konuya ilişkin bugün Akkuyu Nükleer A.Ş.'den bir açıklama geldi. Asıl işverenin kendilerinin olmadığı vurgulanan açıklamada "İş sağlığı ve güvenliği gerekliliklerinin ihlalinden sorumlu olanların adalet önüne çıkarılması için kolluk kuvvetlerine gerekli tüm yardımı sağlamaktadır" denildi.

'Soruşturma devam ediyor'

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında çalışan ve 14 Ekim 2023 Cumartesi günü santral şantiyesinde yaralanarak Mersin Şehir Hastanesi'ne kaldırılan bir işçi, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetmiştir.

İşçinin ölümüne yol açan olaya ilişkin açılan soruşturma devam etmektedir.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş., Türkiye Cumhuriyeti’nin yürürlükteki mevzuatı kapsamında Akkuyu NGS sahasında inşaat ve montaj işlerini yürüten yüklenicilere karşı asıl işveren statüsünde olmamakla birlikte, iş sağlığı ve güvenliği gerekliliklerinin ihlalinden sorumlu olanların adalet önüne çıkarılması için kolluk kuvvetlerine gerekli tüm yardımı sağlamaktadır.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. olarak merhumun ailesine ve arkadaşlarına en derin taziyelerimizi sunuyor, merhumun ailesine gerekli tüm desteğin tarafımızca sağlanacağını belirtiyoruz."

(Kısa Dalga)

Gündem