AKP'li Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sokakta silahla saldırı

AKP'li Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sokakta silahla saldırı
İstanbul'da AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay seçim çalışması yaptığı esnada silahlı saldırı düzenlendi. İktidar temsilcileri yaptıkları açıklamada saldırının adaylarına dönük olduğunu ifade ederek, kınama mesajı yayınladı. Kısa bir süre sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. İmamoğlu hem hayatını kaybeden kimse olmadığını söyledi hem de saldırının Yeniay'a dönük olmadığını.

İstanbul'da AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay seçim çalışması yaparken bir derneğe girdiği sırada, o bölgeye beyaz bir aracın içindeki 4 kişi ateş açtı.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum saldırıya ilişkin "Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da açıklamasında "Saldırıda E.G.D. adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır" dedi.

aa-20240210-33670829-33670828-kucukcekmecede-ak-partinin-secim-calismasi-sirasinda-silahli-saldiri.jpg

Başsavcılık: "Sokağın başından ateş açıldı"

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyla ilgili şöyle açıklama yaptı: "10.02.2024 tarihinde Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesindeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir"

Sağlık Bakanı: "Ağır yaralı kişi, beyin ameliyatına alındı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıda yaralanan vatandaşın sağlık durumuyla ilgili sosyal medya X hesabından bir paylaşım yaptı. Bakan Koca, "İstanbul Küçükçekmece’de, bir silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşımız, acil müdahale ve yoğun bakım sonrası beyin ameliyatına alınmış olup, ameliyatı halen devam etmektedir. Kendisine acil şifalar diliyorum" dedi.

aa-20240210-33671402-33671394-kucukcekmecede-ak-partinin-secim-calismasi-sirasinda-silahli-saldiri.jpg

İçişleri Bakanı: uzun namlulu silah ve tabancayla ateş açıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatıldığını belirterek "Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını aktararak "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Demokrasimize yönelik bu tür kalleş saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Özel: tüm saldırıların karşısında hep birlikte duracağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı lanetledi. Özel, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasında yaşanan saldırıyı lanetliyor, yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Demokrasiye yönelen tüm tehditlerin, tüm saldırıların karşısında hep birlikte duracağız!" ifadelerini kullandı.

Kurum: "Tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek"

Sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili bir paylaşım yapan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!" dedi.

İmamoğlu: "Omuz omuza duracağız"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili bir paylaşım yaptı. İmamoğlu, "AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Sayın Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı olduğu bilgisini üzülerek öğrendim. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, Sayın Yeniay’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Demokrasi yarışını kirletmeye çalışan tüm karanlık gruplara karşı, birlikte omuz omuza duracağız" dedi.

"Başka bir asayiş olayı"

İmamoğlu, ikinci açıklamasında "Küçükçekmece’deki bugün yaşanan olayın AK Parti adayı ile ilgisi olmadığını ve yaşamını yitiren kimsenin olmadığını öğrenmek içimizi rahatlattı. Başka bir asayiş olayı nedeniyle yaralanan vatandaşımıza acil şifa ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem