AKP Grup Başkanvekili Ünal: "Bu zamları devlet yapmıyor, uluslararası piyasalardan gelen zamlar yansıtılmaya başlandı"

AKP Grup Başkanvekili Ünal: "Bu zamları devlet yapmıyor, uluslararası piyasalardan gelen zamlar yansıtılmaya başlandı"
AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal: "Bu zamları devlet yapmıyor. Uluslararası piyasalardan gelen zamlar bir süredir yansıtılmaya başlandı. Bunun karşılığında ne yaptık. Asgari ücrette yüzde 50'ye varan bir artış yaptık. Yaşadığımız sorunlar pandemiden ve küresel anlamdaki ekonomik daralmadan kaynaklı bir durum. Bugün hiper enflasyon ABD'nin yaşadığı bir sorun değil mi?

AKP Grup Başkan Vekili, Mahir Ünal, tv100 canlı yayınında Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. "Pandeminin başından itibaren doğalgaza ve elektriğe sübvanse getirdik" diyen Ünal, "Doğalgazın %75’ini, elektriğin %50’sini yaklaşık 2 yıl boyunca devlet sübvanse etti. Almanya elektrik ve doğalgazda sübvanseye gitmedi ama biz yaklaşık 165 milyarlık sübvanse oluşturduk" diye konuştu. Ünal şöyle devam etti:

"Bu zamları devlet yapmıyor. Uluslararası piyasalardan gelen zamlar bir süredir yansıtılmaya başlandı. Bunun karşılığında ne yaptık. Asgari ücrette yüzde 50'ye varan bir artış yaptık. Yaşadığımız sorunlar pandemiden ve küresel anlamdaki ekonomik daralmadan kaynaklı bir durum. Bugün hiper enflasyon ABD'nin yaşadığı bir sorun değil mi?

Amerika'da yüzde 7'lere ulaşmış durumda enflasyon. Bütün dünya enflasyonla boğuşuyor.

Enerji Bakanımızın görüşmeleri ve çalışmaları var. Hazine ve Maliye Bakanımız bir paket açıkladı. Önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulun'da bu konu gündeme gelecek ve sanıyorum bu konuda bir açıklama yapılacak. Hükümet ve devlet milletin yanındadır.

Kılıçdaroğlu'nun elektriği kesilecek mi?

Yasalar önünde herkes eşittir. Her birimizin hukuk önünde eşit olduğumuzu unutmamız gerekiyor. Ben ödemezsem benim de elektriğim kesilir, Kemal bey o da herhalde bizimle eşittir.

2011’den bugüne kadar Kemal beyin siyasetinde bilinçli ve sistematik olarak devletin tüm kurumlarına yönelik bir meşruiyet tartışması ve meydan okuma söz konusu…

Meseleyi öyle bir noktaya getiriyorlar ki sanki Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına yapılmış hakareti konuşuyoruz. Hayır! Türkiye hukuk devletiyse TCK 299 şahsa dönük suçla ilgili cezayı düzenlemez. TCK 299 devletin simge ve sembollerine dönük suçları düzenler."

Gündem