AKP Grup Başkanvekili Usta'dan Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki

AKP Grup Başkanvekili Usta'dan Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki
AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yemek zammına karşı tepki gösteren öğrencilerin gözaltına alınmasına dair, "Masaya çatalla ve bıçakla vuran öğrencilerin gözaltına alınmasını tasvip etmemiz mümkün değil" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta da Dünya Öğretmenler Günü'nü kutladı.

'Böyle bir durumu tasvip etmemiz elbette ki bizim için de mümkün değil'

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin gözaltına alınmasını yanlış bulduğunu belirten Usta, "Masaya çatalla ve bıçakla vuran öğrencilerin gözaltına alınmasının yanlış olduğunu özellikle ifade ediyorum. Öğrenci temsilcileri davet edilerek diyalogla çözüm için bir çaba sarf edilseydi eminim ki çok daha barışçıl yöntemle her iki tarafın rızasıyla, memnuniyetiyle sorun çözülebilirdi. Böyle bir durumu tasvip etmemiz elbette ki bizim için de mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

Ne olmuştu?

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi yönetiminin yüzde 200’e varan zam yapması üzerine geçen yıl 5,80 TL olan yemek fiyatı bu yıl 17 TL oldu.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri yemeklere yapılan zamları çatal bıçaklarla protesto etmişti. Yemeklere yapılan zamları protesto eden çok sayıda öğrenci gözaltına alınmıştı.

Gündem