AKP İBB aday adayı olan Metin Külünk'ten 'temayül yoklaması' yorumu

AKP İBB aday adayı olan Metin Külünk'ten 'temayül yoklaması' yorumu
AKP'den İBB aday adaylığını duyuran Metin Külünk, partisindeki teyamül yoklamalarına dair, "Hiçbir etkisi yok. Sürecin nasıl yönetildiğini bizatihi içeriden biliyorum" dedi.

AKP’nin son kongresinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) dışında kalan Metin Külünk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını geçtiğimiz ay “Sevdim seni bir kere” diyerek açıklamıştı.

AKP'den aday adaylığını açıklayan Külünk, yerel seçimler kapsamında yapılan partisindeki temayül yoklamalarını değerlendirdi ve "Hiçbir etkisi yok. Sürecin nasıl yönetildiğini bizatihi içeriden biliyorum. Son derece şık olmayan yöntemlerle yönetildiği için, sayın cumhurbaşkanımızın nezdinde de inanıyorum ki hiçbir itibarı yok" yorumunu yaptı.

'Aday adayı gibi değil, aday gibi'

Parti içinde adaylık çalışmalarına ilk başlayan isimlerden biri olan Külünk, Gazete Duvar'ın YouTube kanalındaki canlı yayında soruları cevapladı.

"Aday adayı gibi değil, aday gibi çalıştığını" ifade eden Külünk, seçim çalışmalarında dördüncü haftaya girdiğini belirtti. Kısa süre içinde İstanbul'a vaat ettiği 100 projesini duyuracağını söyleyen Külünk, aday gösterilirse muhtemel rakibi olacak mevcut başkan Ekrem İmamoğlu'nun 5 yılını da değerlendirdi.

İmamoğlu eleştirisi: Önce kendi partisini aldattı

İmamoğlu'nun başkanlık sürecini eleştiren Külünk, "İstanbul, 5 yıl büyükşehir belediye başkanlığı koltuğunda oturan sayın İmamoğlu'nun politik kariyer planı için aldatılmıştır. Önce kendi partisini aldattı" dedi.

'Bizatihi içeriden biliyorum'

Külünk, AKP'de gerçekleştirilen temayül yoklamalarını takip etmediğini ve önemsiz olduğunu belirtti. Yoklama sonuçlarını merak etmediği söyleyen Külünk, "Hiçbir etkisi yok. Sürecin nasıl yönetildiğini bizatihi içeriden biliyorum. Son derece şık olmayan yöntemlerle yönetildiği için, sayın cumhurbaşkanımızın nezdinde de inanıyorum ki hiçbir itibarı yok" dedi.

'AK Parti döneminde zenginleşenler...'

Aday belirleme sürecinde "sokakla inatlaşılmamalı" vurgusu yapan Külünk, "AK Parti'nin omurgası sermaye değildir, işçi sınıfıdır" diye konuştu. Külünk, "O sermaye çevrelerinin 15 Temmuz'da nasıl kaçmak için hareket ettiğini ve AK Parti döneminde zenginleşenlerin Türkiye'deki neoliberal kapitalist çevrelerle nasıl benzeştiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem