AKP milletvekili Lütfi Bayraktar, vekil maaşından dert yandı: Yapılan işe göre az

AKP milletvekili Lütfi Bayraktar, vekil maaşından dert yandı: Yapılan işe göre az
AKP'li Bayraktar, “Rabbime hamdolsun fındığımız var, arka planda bir miktar birikimimiz var… Yoksa bu maaşlarla vekillerin bu çalışmayı yapabilme imkanı yok" dedi.

AKP’li milletvekili Lütfi Bayraktar, asgari ücret ve emekli maaşları açlık sınırının altında kalmışken, vekil maaşlarının “azlığından” dert yandı. Yaptıkları çalışmaya göre maaşlarının düşük olduğun savunan Bayraktar, “Az demiyorum çok iyi para ama yapılan işe göre az. Rabbime hamdolsun fındığımız var” dedi.

Hizmet-İş Sendikası genişletilmiş temsilciler toplantısı eğitim programında konuşan AKP Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, milletvekili maaşlarının yetersizliğinden yakındı.

Sakarya’nın yerel haber sitelerinden Medyabar’da yer alan habere göre, aynı zamanda Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı olan Bayraktar, “Rabbime hamdolsun fındığımız var, arka planda bir miktar birikimimiz var… Yoksa bu maaşlarla vekillerin bu çalışmayı yapabilme imkanı yok. Az demiyorum çok iyi para ama yapılan işe göre az” ifadelerini kullandı.

Milletvekillerinin 2023 yılı aylık maaşı 73 bin 379 lira.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun verilerine göre açlık sınırı 14 bin 542 TL, yoksulluk sınırı ise 41 bin 651 lira. Asgari ücret ise 11 bin 402 lira. (Kısa Dalga)

Gündem