AKP MYK toplantısında dikkat çeken konuşma: 'Ne gerekiyorsa verelim vermezsek bu seçimi alamayız'

AKP MYK toplantısında dikkat çeken konuşma: 'Ne gerekiyorsa verelim vermezsek bu seçimi alamayız'
AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında bir parti yöneticisinin memur ve emekli zamlarıyla ilgili "Ne gerekiyorsa verelim, vermezsek bu seçimi alamayız" dediği aktarıldı.

2023 yılı memur ve emekliye yapılacak zamlar gündemde önemli bir yer tutmuştu. Memur ve emekliye önce yüzde 25 zam yapılmış ardından yeni bir düzenlemeyle zam oranı yüzde 30'a çıkarılmıştı.

Yüzde 25'lik zammın tepkilere neden olmasının ardından Erdoğan'ın 'müjde' olarak duyurduğu memur ve emekliye yapılan zam oranının artırılması seçim hazırlığı olarak yorumlanıyordu.

Alınan zam değişikliği kararına ilişkin yorumlara paralel olarak dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

"Ne gerekiyorsa vermezsek bu seçimleri alamayız"

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın haberine göre, 2 Ocak Pazartesi günü yapılan AKP Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) konuyla ilgili değerlendirme yapıldığı sırada bir yönetici, "Ne gerekiyorsa vermezsek bu seçimleri alamayız" dedi.

Babacan, konuyla ilgili şunları aktardı:

"Herkeste hayal kırıklığı yaratan ve iktidarın 24 saat içerisinde iki kez düzenlemek zorunda kaldığı emekli maaş artışına neden ihtiyaç olduğu, AKP'nin bu haftakiİ MYK toplantısında bir parti yöneticisi tarafından çok güzel özetlendi:

'Ne gerekiyorsa verelim, vermezsek bu seçimleri alamayız. Verelim sonrasına bakarız...'"

Gündem