AKP ‘Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’ Başkanı Kemalettin Aydın, Twitter'da gazeteci Erk Acarer'le tartışan Soylu'ya zehir tavsiye etti

AKP ‘Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’ Başkanı Kemalettin Aydın, Twitter'da gazeteci Erk Acarer'le tartışan Soylu'ya zehir tavsiye etti
AKP Siyasi Erdem ve Etik Kurul Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Twitter’da gazeteci Erk Acarer'le tartışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Bakanım, paçana dalanların ödülü onlara cevap değil striknin ( C²0 H²² N² O²) olmalı" diye yanıt yazdı.


2 milyar dolarlık vurgun yaptıktan sonra yurt dışına kaçan Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer'in yer aldığı fotoğraftaki üçüncü ismin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yeğeni olduğu iddiası üzerine Erk Acarer, Twitter'dan "Abi kardeş İngiltere’de dil eğitimi aldılar. Her gece kulüplerde, alkollü partilerde takılırlardı. Burada dinci orada cluber... Dayılarına çekmişler, o da DP yıllarında don alır, otel barından Miller içer partiye ödetirdi. Yalan, riya, sahtekarlık. Ne güzel şeysin Siyasal İslam" diye yazdı.

Soylu, Acarer'e "Parası nereden ödendiği bilinen ve onlara oynayan soytarısın. İki kardeşten biri, hiç İngiltere'ye gitmedi. Diğerini lösemi tedavisinden sonra 6 aylığına ben gönderdim. İki genç de ağızlarına alkol sürmemiştir. Senin gibi soytarılar için bunların hiçbir önemi yok" diye yanıt verdi.

Prof. Dr. Kemalettin Aydın da bu paylaşımın altında strikinin zehrinin formülünü içeren bir yorum bıraktı. Aydın, "Soyun ve sülalen ile gurur duyuyoruz sayın Soylu bakanım, paçana dalanların ödülü onlara cevap değil striknin ( C²0 H²² N² O²) olmalı. (İlaç dozunda diyelim)" diye yazdı.


TTB: SORUŞTURMA BAŞLATACAĞIZ

Aydın’ın sözlerine, sert tepkiler geldi. Aydın'ın bu paylaşımına en sert tepkiyi İstanbul Tabip Odası gösterdi. Aydın'ın deney bahanesiyle binlerce çocuğu öldüren, ölüm meleği lakabıyla bilinen Nazi doktoru Mengele özentisi bir tutum içinde olduğunu belirterek “AKP Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı, eski AKP milletvekili, Dr. Kemalettin Aydın’ın tıbbın insancıl etik değerlerinden uzak Mengele özentisi bu tutumunu kınıyoruz” açıklaması yaptı.

Türk Tabipler Birliği, Aydın hakkında soruşturma başlatılacağını duyurarak şu ifadeleri kullandı, ”SBÜ Rektör Yardımcısı Dr. Kemalettin Aydın’ın sosyal medya hesabından zehirli madde öneren, hekimlik değerlerine aykırı paylaşımının meslek etik ilkeleri ve deontoloji kuralları ışığında soruşturulması için gerekli işlemler başlatılacak ve takipçisi olunacaktır.”

Gündem