AKP Sözcüsü Çelik'ten Tunç Soyer'e: Atatürk'ün sözlerinin bağlamından koparılarak konumlandırılması bir istismar siyasetidir

AKP Sözcüsü Çelik'ten Tunç Soyer'e: Atatürk'ün sözlerinin bağlamından koparılarak konumlandırılması bir istismar siyasetidir
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in kurtuluşu etkinliklerindeki sözleri hakkında "Atatürk'ün sözlerinin bağlamından koparılarak konumlandırılması bir istismar siyasetidir" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in kurtuluşu etkinliklerinde sırasında düzenlenen Tarkan konseri öncesinde Osmanlı Devleti ile ilgili kullandığı sözler hakkında "İzmir'in kurtuluşunun yıl dönümünde işgalci Yunanistan'a söylenmeyen sözler Osmanlı'ya ve tarihimize söylenmiştir. Bu ciddi bir şuursuzluktur" dedi.

Partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, "Atatürk'ün sözlerinin bağlamından koparılarak konumlandırılması bir istismar siyasetidir" dedi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yunanistan ve meydan okumalar temelinde bir takım değerlendirmeler yapılıyor. Dış güvenlik ve iç güvenlik bir bütün olarak değerlendiriliyor.

Yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. Tüm öğrencilerimize ve eğitmenlerimize başarılar diliyoruz.

Bugün Türkiye'nin kara tarihlerinden bir gün. 12 Eylül darbesi hatıralarımızdan çıkmıyor. Milli egemenlik düşmanlığı, devlet düşmanlığıdır. Bu acı hatıra 15 Temmuz'da milletimizin direnişiyle farklı bir boyuta ulaştı

'OSMANLI DEVLETİ DE BİZİMDİR'

Osmanlı devleti de bizimdir, Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir. Bir takım işgalcilerle bir takım ittifaklara girenlerden bahsediliyor. Güzel İzmir'in işgalinden kurtuluş gününde işgalcilerin söylemediği sözler günümüzde söylenmiştir. İzmir'in kurtuluşunun yıl dönümünde işgalci Yunanistan'a söylenmeyen sözler Osmanlı'ya ve tarihimize söylenmiştir. Bu ciddi bir şuursuzluktur. Atatürk ve silah arkadaşları, ülkemizin kurtuluşuna büyük bir mücadele vermiş kahramanlardır. Siz Türkiye Cumhuriyeti'ni köksüz bir devlet olarak göstermeye çalışırsanız, geçmişteki devlet adamlarıyla kavga ettirmeye zıtlaştırmaya dayatırsanız, yanlış bir yaklaşıma girer. Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir, Osmanlı devleti de bizimdir. Tartışmalı kişileri bırakın tarihçiler değerlendirsin, geçmişimizle bu günümüzü kavga ettirmeyelim.

'TERÖRİSTLERLE UĞRAŞTIĞIMIZ KADAR MÜTTEFİKLERLE UĞRAŞIYORUZ'

Terörle mücadele konusunda güçlü adımlar atmaya devam ediyor. Teröristlerle uğraştığımız kadar müttefiklerimizin ilkesizliğiyle de mücadele ediyoruz. ABD merkez komutasının, teröristler için taziye mesajları yayımlamasını kınıyoruz. PKK, terör organizasyonları içinde tüm dünyada tanımlanmıştır. PKK gibi terör örgütlerine taziye mesajları yayımlayan bu mesajları kınıyoruz.

'YUNANİSTAN HAYDUTLUĞU BIRAKMALIDIR'

Sorunların masada çözülebilmesi için mevcut pozisyonlar vardır. Yunanistan'ın haydutluğu bırakıp masada çözüm aramalıdır. Bu kaza gibi değerlendirilecek bir konu değildir. Burası çıkmaz sokaktır. Sorunların masada çözülmesi için Türk diplomasisi yeterli imkanlara sahiptir. Gece gündüz kimlerle ittifak kurduğunu anlatan, kimlere üs kurduğunu anlatan bir Yunanistan var. Bu şekilde çözüme ulaşılacağını düşünmüyoruz."

Gündem