AKP Sözcüsü Çelik'ten Van yanıtı: Hükümet alanının müdahale edebileceği bir karar değil

AKP Sözcüsü Çelik'ten Van yanıtı: Hükümet alanının müdahale edebileceği bir karar değil
AKP Sözcüsü Ömer Çelik seçimler sonrası toplanan parti MYK'sı sonrası açıklama yaptı. Çelik Van Büyükşehir Belediye Başkanlılığı'na seçilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan kararına ilişkin soruya "Bu hukuki bir konu. İtiraz edeceklerse, yapacakları itiraz mekanizmaları bellidir" dedi

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde birçok il ve ilçeyi kaybeden AKP’de merakla beklenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik gazetecilere yaptığı açıklamasında Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın AKP'li adaya devredilmesi ve gelen tepkiler üzerine konuştu.

''Hükümet alanının müdahale edebileceği bir karar değil''

Çelik , ''Bu konu, il seçim Kurulu'nun takdirinde olan bir konu. Memnu hakların iadesi konusunda il seçim kurulu böyle bir karar almış. Bu, siyasi alanın, hükümetin müdahale edeceği abir alan değil. Konu hukuki bir konu. İtiraz edeceklerse, yapacakları itiraz mekanizmaları bellidir. Hukuken haklılarsa, zaten sonuç onların arzu ettiği gibi olacaktır. Ama hukuken haklı değillerse de buna da herkesin saygı göstermesi gerekir. Demokratik olarak tepki göstermek herkesin hakkıdır ama bunu şiddete dönüştürmenin, polise saldırmanın gerekçesi haline getirmenin gereği yoktur. '' dedi. (Kısa Dalga)

Gündem