AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhur İttifakı olarak sahadayız

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhur İttifakı olarak sahadayız
Adana'da depreme ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, bölgede şu anda hiçbir eksik olmadığını iddia etti. Çelik, Cumhur İttifakı’nın propagandasını yapmayı da ihmal etmedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremden etkilenen Adana’ya gitti.

Çelik, burada yaptığı açıklamada, Tufanbeyli ilçesi dahil Adana'da 10'a yakın binanın çöktüğünü, enkaz altında vatandaşların olduğunu söyledi.

Çelik, "İlk andan itibaren devletimizin bütün imkanları bütün afet bölgesine olduğu gibi Adana'ya da sevk edildi. Sayın Cumhurbaşkanı'mız olayın olduğu saatlerden itibaren bütün Türkiye'deki krizi bizzat yönetiyor. İlgili bakanlarımız illere dağıldılar. Her yerde tabii büyük bir afetle, gerçekten büyük bir imtihanla karşı karşıyayız. Adana'da şu ana kadar 60'a yakın can kaybımız, 750 civarında yaralımız var ama enkaz altında vatandaşlarımız olduğunu biliyoruz. Buralarda büyük bir titizlikle uzman ekiplerimiz bu çalışmaları gerçekleştiriyor” dedi.

“Şu anda eksik yok”

Evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için her türlü imkanın sağlandığını iddia eden Çelik, “Yemek ihtiyacı ve diğer ihtiyaçlar konusunda tek tek geziyoruz, yıkılan binalarımızın olduğu yerleri. Herhangi bir şekilde, şu anda bir eksik gözükmüyor ama eksik olduğu anda yerine getirebilecek şekilde kapasitelerimiz hazır. Hastanelerimizde ve diğer yaralılarımızın tedavisi için bütün imkanlarımız ve altyapımız hazır. Devletimiz güçlüdür" ifadelerini kullandı.

“Cumhur İttifakı ile sahadayız”

Çelik, Cumhur İttifakı’nın propagandasını yapmayı da ihmal etmedi. Cumhur İttifakı olarak sahada olduklarını söyleyen Çelik, şöyle konuştu:

"Hem AK Parti Genel Merkezi hem Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, MYK ve MKYK üyeleri, milletvekillerimizi ilgili bölgelere gönderdik. Hepimiz bu çalışmalarda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Cumhur İttifakı'nın teşkilatları sahadadır. Bütün arkadaşlarımız vatandaşlarımızla beraber bu çalışmalara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Hepimiz belli illere dağıldık. Her ilde bakanlarımız var. Cumhur İttifakı'ndan genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve MKYK üyeleri, teşkilatlarımız var. Bu şekilde iller paylaşılmış durumda. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem