AKP sözcüsü: Seçim gecesi tek yanlış bilgi veren kanal CHP'ydi

AKP sözcüsü: Seçim gecesi tek yanlış bilgi veren kanal CHP'ydi
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 14 Mayıs gecesi seçim sonuçlarıyla ilgili tartışmalara değinerek "Vatandaşlarımıza sadece bir kanaldan yanlış bilgi verildi o da; CHP Genel Merkezi'dir" dedi.

Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığı 14 Mayıs'ta önceki seçimlerde olduğu gibi seçim verileri tartışma konusu olmuştu.

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel görevden alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı dün gece sona erdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik, Anadolu Ajansı'nın seçim verilerini açıklarken manipülasyon yaptığı iddialarına yanıt verdi.

'Bir CHP klasiği'

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünden beri oyların sayılmasına başlanmasından beri bir kampanyayla karşı karşıyayız. Aslında seçim döneminde de bu devam etmişti. Bir CHP klasiği önümüze getirildi. Önce bir oldu bitti ile aday ilan ediyor. Hemen ardından ezici çoğunlukla alacağız diyerekten bir propaganda yapıldı. Arkasında buna karşı çıkan her kesime karşı bir dayatma, hatta aday olan insanlara karşı bir sindirme kampanyası şeklinde antidemokratik bir faaliyet bu şekilde yürütülüyor. Ondan sonra listeler yayımlanıyor. Daha vatandaşın huzuruna gidilmemiş, oy verilmemiş buna rağmen sonuçlar ilan ediliyor. Hangi bürokratların görevden alınacağına dair birtakım listeler yayınlamaya başlıyorlar. Dün çıktılar ekranlara Anadolu Ajansı'nın ve bizim partimizdeki verilerin birer manipülasyon olduğunu iddia ettiler. CHP adına iki büyükşehir belediye başkanı Sayın Yavaş ve Sayın İmamoğlu konuştu. Konuşmaya başlarken şöyle bir cümle kullandılar; '13'üncü Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına konuşuyoruz.' Yani sandık sayımı devam ediyor, vatandaşımızın iradesi tecelli etmemiş ama onlar çıkıyorlar milli iradeye karşı yakışıksız bir biçimde cumhurbaşkanının kim olduğunu ilan etmeye çalışıyorlar. Dün ilk açıklamamızda söyledik.

'Milli irade gaspı'

Bu yapılan milli iradeye dönük bir yetki gaspıdır. Sandıklar tecelli etmeden bu tavrın ortaya koyulması, milli iradeye yönelik değerler ve demokrasi ahlakı açısından son derece yanlıştır dedik. Onun neticesinde en azından ya da yanlış yaptık demelerini bekliyorduk. Fakat daha sonraki açıklamalarında da bunu aynen devam ettiler. Bu siyasi tarihimize, milletin iradesine saygısızlığın en çarpıcı örneklerinden biri olarak geçmiştir. Daha sonra yaptıkları yanlışı bir şekilde estetize etmek için 'temennimizi ifade ettik' gibisinden bir cümle söylediler. Anadolu Ajansı'nın verilerine ve bizim partimizin ortaya koyduğu verilere karşı bir dayatma içerisine girdiler. 'Elimizde ıslak imzalı tutanaklar var. Ankara, İstanbul ve İzmir'den oylar geldiğinde göreceksiniz bizim dediğimiz doğru çıkacak' dediler.

'Bir manipülasyon yapıldı'

Sonuç olarak ne oldu? Bir tane manipülasyon yapılmış oldu. Vatandaşlarımıza sadece bir kanaldan yanlış bilgi verildi o da; CHP Genel Merkezi'dir. Dün herkes elindeki verileri doğru bir biçimde paylaşmaya çalıştı. Onlar Anadolu Ajansı ve diğer kurumlara saldırırken herkes gördü ki manipülasyonun olduğu yegane veri akışı Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş'ın ortaya koyduğu değerlendirmelerdir. Dolayısıyla manipülasyon bu iddiayı ortaya sürenler tarafından yapılmıştır." (DHA)

Gündem