AKP ve MHP, TOKİ mağdurlarının durumunun araştırılmasını istemedi

AKP ve MHP, TOKİ mağdurlarının durumunun araştırılmasını istemedi
TOKİ’nin sosyal konut projelerine dair sorunların araştırılması önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP, TOKİ’nin sosyal konut projelerine dair sorunların araştırılması için araştırma önergesi verdi. Önerge adına söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, asgari ücretli çalışanların ve emeklilerin aldığı ücretin kiraları dahi ödemeye yetmediğine vurgu yaptı.

"TOKİ lüks villalar, gökdelenler yapma peşinde"

Utku Çakırözer şunları söyledi:

"Amacı dar gelirli vatandaşımıza sosyal konut yaratmak olan TOKİ bunu bırakmış lüks villalar, gökdelenler yapma peşinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TOKİ’den sorumlu Şehircilik Bakanı Murat Kurum söz verdiler, dar gelirliye, şehit yakınına, gaziye, dul, yetim, engelli 100 bin vatandaş 1,5 yıl içinde konut sahibi olacaktı. Hani nerede bu evler? Binlerce vatandaş ev yok kiralarını bile ödemekte zorlanarak 4 yıldır bekliyorlar. Şimdi üstüne bir de soygunla karşı karşıyalar. Şehit yakınının, gazinin, dul ve yetimin, engellinin, emeklinin önüne sözleşme koymuşlar, peşinatlar 9 katına çıkmış, sabit ödeme iptal edilmiş."

"Çıkın savunun savunabiliyorsanız, savunamazsınız"

"Vade sayısı 240’tan 180’e düşürülmüş. Bir vurgun da KDV’den; o da yüzde 1’den yüzde 10’a çıkarılmış. Böyle sosyal konut olmaz, bu insanlar bu taksitleri nasıl ödeyecek? Bir çoğu peşinatlarını ödeyemeyecek durumda. Dar gelirli bu ödemeleri nasıl yapacak diye düşünen yok. Sizin yüzünüzden vatandaşın devlete güveni kalmadı. 900 liralık taksiti 10 bin 15 bin lira nasıl çıkardığınızı, çıkın savunun savunabiliyorsanız, savunamazsınız. Madem öyle gelin bu önergemize destek verin."

Muhalefetin de desteklediği önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. (Kısa Dalga)

Gündem