AKP ve MHP, yerel seçimde 59 il için anlaştı

AKP ve MHP, yerel seçimde 59 il için anlaştı
AKP ile MHP, yerel seçimde iş birliği konusunda anlaşma sağladı. 59 kentte ortak aday çıkarılacağı, 22 ilde ise iki partinin kendi adaylarıyla seçime katılacağı açıklandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, AKP ve MHP heyetleri arasındaki görüşmenin ardından partisinin genel merkezinde açıklama yaptı.

30 büyükşehirde işbirliği

Cumhur İttifakı olarak 26 Ekim'den bu yana yapılan 13 toplantıda seçim stratejisinin belirlendiğini söyleyen Yıldız, 30 büyükşehirden 28'inde AK Parti adayının, 2'sinde de MHP adayının destekleneceğini ifade etti.

"Görüşmeler neticesinde 30 büyükşehirde iş birliği yapılması, bu şehirlerden Mersin ve Manisa'da MHP adaylarının desteklenmesi, 28 büyükşehir belediye başkanlığında ise AK Parti adaylarının desteklenmesi kararlaştırılmıştır." diyen Yıldız, geriye kalan 51 ilin 22'sinde iki partinin de kendi adaylarıyla seçime katılacağını kaydetti.

22 ilde partiler kendi adayları ile seçime katılacak

Yıldız, "51 ilin 22'sinde her iki partinin ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması, geri kalan 29 il merkezinde iş birliği yapılması kararlaştırılmıştır. Tarihi önemi sebebiyle Ahlat'ta AK Parti adayının desteklenmesi, Sögüt'te ise MHP adayının desteklenmesi uygun bulunmuştur. Ayrıntılı bilgiler önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır." diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem