AKP'de adaylar belirleniyor: 10 anket yaptırılan iller var

AKP'de adaylar belirleniyor: 10 anket yaptırılan iller var
AKP'de yerel seçim hazırlıkları devam ederken, adayların belirlenmesine başlanacak. Anketler, temayül yoklamaları, kanaat önderleri, STK'lar sürece dahil edildi.

AKP'de yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarının belirlenmesi çalışmalar sürüyor.

Sabah'ın haberine göre AKP'de, il, ilçe, büyükşehir belediye başkanlarının tümü ile ilgili memnuniyet anketleri düzenledi. 10 anket yaptırılan iller de bulunuyor.

Bu yöntemle mevcut belediye başkanlarına halkın bakışı, memnun olup olmadıkları tespit ediliyor. Ayrıca o yörede öne çıkan yeni isimler olup olmadığı da belirlenmeye çalışılıyor.

150 bin kişi ile temayül

Haberde 150 bin üyenin katılımı ile temayül yoklaması yapılacağı belirtiliyor. Burada partililere "Mevcut başkan devam etsin mi? Kimi aday olarak görmek istersiniz" diye sorulacak. Böylece teşkilatların mevcut başkan ve yeni adaylar ile ilgili görüşmeleri alınmış olacak.

Kanaat önderleri ve STK'lar

Türkiye genelinde AKP teşkilatlarının, kanaat önderleri, STK'ların görüşlerini de aldığı belirtiliyor. O bölgede öne çıkan isimler tespit edilmeye çalışılıyor. Aynı zamanda milletvekilleri ile de görüşülüyor.

Veriler havuzda toplanacak

Tüm bunların bir havuzda toplanacağı belirtilirken son kararın bu veriler ışığında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınacağı ifade ediliyor.

Üç dönem kuralı

İstanbul'un ilçeleri başta olmak üzere Türkiye genelinde çok sayıda üç dönemlik belediye başkanı bulunuyor. Bunların büyük bölümünün değiştirilmesi bekleniyor. (Kısa Dalga)

Gündem