AKP'de kabine eleştirisi: Kişiler değil sistem değişmeli...

AKP'de kabine eleştirisi:  Kişiler değil sistem değişmeli...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ndeki sınırlı değişim AKP'lilerin beklentisini karşılamadı.

Kısa Dalga - Yerel seçimlerde AKP'nin ikinci parti olmasının ardından iktidar partisinde revizyon gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki yerine önceki bakan Murat Kurum’u, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yerine de İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu atadı. Kulislere göre 'revizyon' zamana yayılarak devam edecek.

AKP'lilerin itirazı: Sistem değişmeli

Gazete Duvar'ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ndeki sınırlı değişim AKP'lilerin beklentisini karşılamadı. Seçim sonrası büyük ölçekli bir yenilenme istenen partide Kabine’nin oluşumuna dair eleştiriler yükselmeye başladı.

Parti kulislerinde “Kişiler değil sistem değişimi şart. Cumhurbaşkanlığı sisteminde bakanlar Meclis dışından geliyor. Sokağa, seçmene, teşkilata göre değil sadece Cumhurbaşkanına göre hareket ediliyor. Burada bir değişiklik yapılması gerek” değerlendirmeleri dikkat çekti.

Kurum rahatsızlığı

Mehmet Özhaseki'nin yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden Murat Kurum’un getirilmesi de partide bu durum rahatsızlık yarattı. Bazı partililer “Başarı ödüllendirilir. Seçim kaybeden birini bakan yapmak doğru değil” tepkisi gösterdi.

Ancak Kurum'un atanmasından CHP'liler memnun. Bir yönetici, “Murat Kurum’un orada olması Ekrem İmamoğlu’nun her gün puan toplaması anlamına gelir. Ekrem Bey onun sayesinde sürekli kıyaslamalara maruz kalacak, hatırlamalar olacak. İmamoğlu’nun PR’a ihtiyacı olmayacak” dedi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem