AKP'den Bilal Erdoğan haberi sonrası Reuters açıklaması: Siyasi amaçlı bir kara propaganda üretmiştir

AKP'den Bilal Erdoğan haberi sonrası Reuters açıklaması: Siyasi amaçlı bir kara propaganda üretmiştir
AKP Sözcücü Ömer Çelik Reuters'in servis ettiği Bilal Erdoğan haberine tepki gösterdi. Çelik "Yayınlanan sözde haber, Reuters’in siciline kara bir leke olarak kazınmıştır" dedi.

AKP Sözcücü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik Reuters'in Bilal Erdoğan'a ilişkin yapmış olduğu habere tepki gösterdi.

Çelik "Cumhurbaşkanımız Sn @RTErdogan’a ve ailesine dönük kirli saldırıların bir yenisine Reuters haber ajansı imza atmış. Masa başında hazırlanmış ve siyasi bir amaca dönük mesnetsiz iddialar ile dolu bu sözde haberi nedeniyle Reuters haber ajansını ve sorumsuz yönetimini şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

"Reuters, temel basın-yayın ilkelerine riayet etmeksizin yayınladığı bu kirli metin ile gazetecilik örtüsü altında siyasi amaçlı bir kara propaganda üretmiştir" diyen Çelik "Yayınlanan sözde haber, Reuters’in siciline kara bir leke olarak kazınmıştır" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

ABD ve İsveç'teki yolsuzlukla mücadele yetkililerinin, bir ABD şirketinin İsveç'teki iştirakinin rüşvet planlarıyla ilgili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da adının geçtiği bir şikayeti incelediği öne sürüldü.

Gündem