AKP'den istifa etmiş İYİ Parti'den aday gösterilmişti: Tacizden yargılandığı ortaya çıktı

AKP'den istifa etmiş İYİ Parti'den aday gösterilmişti: Tacizden yargılandığı ortaya çıktı
Zonguldak’ın Gülüç beldesinde iki dönem AKP'den belediye başkanı olan ve geçtiğimiz Kasım ayında AKP'den istifa eden Gökhan Mustafa Demirtaş, İYİ Parti’den aday gösterildi. Demirtaş'ın taciz suçlaması ile yargılandığı ortaya çıktı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde AKP'den iki dönem belediye başkanlığı yapan Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında, iki belediye çalışanı kadın tarafından sözlü ve fiziki tacizine uğradıkları iddiasıyla yaklaşık bir yıl önce savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Gazete Duvar'dan İsmail Akduman'ın haberine göre söz konusu şikayetler sonrası İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesi sonrası savcılık şikayetleri inceledi.

Hakkında dava açıldı

Şikayetlerden biri için delil yetersizliğinden kovuşturmaya yer olmadığına karar verirken, diğer şikayet için başkanın 'cinsel saldırı ve sarkıntılık' suçlarından yargılanmasını talep etti. Demirtaş hakkında dava açıldı.

AKP Genel Merkezi'ne çağrıldıktan sonra beldeye dönen Demirtaş, Kasım 2023'te eşi ve belediye çalışanlarıyla birlikte makamında açıklama yaparak partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Bağımsız olarak görevini sürdüren Demirtaş’ın dün, İYİ Partiden aday gösterildiği açıklandı.

Tacizden yargılanan Gökhan Mustafa Demirtaş’ın aday gösterilmesine tepki İYİ Partililerden geldi.

İYİ Parti: Araştırmaksızın bir girişimin sonucudur

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Candemir Ogan sosyal medya hesabından Demirtaş’ın aday gösterilmesine tepki gösterdi. Ogan, açıklamasında, “Adaylık açıklaması yapılan Gülüç Beldesi Belediye Başkan adayı için gerekli bilgi ve belgelerin genel merkezimize iletilmediğini bilmekteyim. Sayın Genel Başkanımız tasarrufunda olduğunu kesinlikle kabul etmemekle birlikte, adı geçen partimiz üyeleri ve adayın kendi istirhamı olarak, partimiz üyesi ve genel merkez görevlisi olduğundan sözüne itimat ederek, araştırmaksızın bir girişimin sonucudur. Biz Zonguldak Merkez İlçe Başkanı ve teşkilatı olarak, verilen bu kararın arkasında olmadığımızı beyan ediyoruz" dedi.

'Bu nasıl bir kirli pazarlıktır'

Zonguldak İl kadın Politikaları Başkanı Münevver Büyükalgın, sosyal medya hesabından “Partimize yakışmayan bir aday istemiyoruz. Bu nasıl bir kirli pazarlıktır” paylaşımı yaptı.

İl Başkanı Erdal Gülay da “Hak yerini bulacağını ve yapılan bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum” yorumunda bulundu.

İlçe başkanı Demirtaş'a sahip çıktı

İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Erdoğan, Demirtaş’a yönelik iddialarla ilgili yargılama sürecinin devam ettiğini belirterek, “İYİ Parti Genel Merkezi tarafindan yapılan değerlendirmeler neticesinde İYİ Parti Gülüç Belediye Başkan adayı olarak Sayın Gökhan Mustafa Demirtaş'ın isminin açıklanmasının ardından bir kısım partimizi yıpratmaya yönelik demeçler Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığımız tarafindan takip edilmektedir. İYİ Parti Gülüç Belediye Başkanı adayı Gökhan Mustafa Demirtaş'a yönelik iddialara ilişkin yargılama süreci devam etmekte olup ortada kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmamaktadır. Anayasanın 38/4. maddesi masumiyet karinesi hükmünü düzenlemektedir. Bu kural ayrıca bir evrensel hukuk ilkesidir. İYİ Parti, anayasa kurallarını ve evrensel hukuk ilkelerini daima gözetleyen, hukukun üstünlüğüne inanan demokratik bir partidir. Genel Merkezimiz bu kapsamda değerlendirmelerini yapıp Sayın Gökhan Mustafa Demirtaş'ı Gülüç Belediye Başkan adayı olarak uygun görmüştür. İYİ Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı olarak Genel Merkezimizin almış olduğu kararın arkasında durduğumuzu bildirmekteyiz” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem