AKP'den Özgür Özel'e tepki: Kılıçdaroğlu döneminden bile daha geri açıklamalardır

AKP'den Özgür Özel'e tepki: Kılıçdaroğlu döneminden bile daha geri açıklamalardır
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yargı krizine ilişkin, Erdoğan'ın açıklamalarını "darbe girişimi" nitelemesine tepki gösterdi. Çelik "CHP'de sadece biyografiyi değiştirmişler" açıklamasında bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in hem yerel seçimlere hem de Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasındaki krize ilişkin açıklamalarına eleştiriler yöneltti.

Partisinin ‘İl Başkanları Çalışma Kampı’nın ardından konuşan Çelik, özetle şunları söyledi:

“Kampta seçim öncesi yapılması gereken hazırlıkları ve vatandaşların taleplerini ele aldık. Bu konularda sorular sorduk ve ortak akılla yanıt aradık. Kamptan çıkan sonuçlar yerel seçimlere yönelik stratejimizin ana omurgasını oluşturacaktır.

Özel'e tepki: CHP aynı CHP’dir

Özel’in Erdoğan'a ilişkin "Sen Anayasa'nın o hükmünü değiştirecek güçte değilsin, millet bu yetkiyi vermedi. Sen bu yüzden darbecisin. Bu bir darbe girişimi. Bu Anayasa'yı askıya alma girişimi" sözlerinin hatırlatılması üzerine "Bu açıklamaları Yassıada zihniyeti olarak nitelendiriyorum. Özel, seçilir seçilmez Cumhurbaşkanlığı makamının meşruiyetine saldırdı. Değişim diye ortaya çıktılar ancak CHP’de herhangi bir siyasi yazılım değişimi olmamıştır. Sadece biyografiyi değiştirmişler. Özel’in ilk açıklamaları, Kılıçdaroğlu döneminden bile daha geri açıklamalardır. Geldi ‘ön seçimle belirleyeceğiz’ dedi, sonra ‘ön seçim için yeterli takvim yok’ diyor. Onun için diyoruz ki CHP aynı CHP’dir.” dedi.

Özel ne demişti?

CHP lideri Özgür Özel, Erdoğan’ın Anayasa'nın arkasında duracağına ve Anayasa'daki hükümleri koruyacağına Yargıtay'la birlikte bir hükmünü yok saydığını belirterek şunları söylemişti:

“Sen Anayasa'nın o hükmünü değiştirecek güçte değilsin, millet bu yetkiyi vermedi. Sen bu yüzden darbecisin. Bu bir darbe girişimi. Bu Anayasa'yı askıya alma girişimi. Türkiye'yi anayasızlaştırma girişimi. Anayasadan en çok yetki, güç ve sorumluluk alan kişi yol veriyorsa, göz yumuyorsa, destek veriyorsa, kendi meşruiyetini ortadan kaldırıyor demektir. Tayyip Erdoğan'ı uyarıyorum." (Kısa Dalga)

Gündem