AKP'li başkanının darp edilmesinde tahliye yok: Muhtarların avukatından 'Robin Hood'lu savunma

AKP'li başkanının darp edilmesinde tahliye yok: Muhtarların avukatından 'Robin Hood'lu savunma
AKP Çorum İl Başkanı Murat Günay'ı dövdükleri gerekçesiyle yargılanan 3 muhtarın tutukluluğuna devam kararı verildi.

AKP Çorum İl Başkanı Murat Günay’ı darp ettikleri iddiasıyla beş kişi hakkındaki yargılama dün devam etti.

Günay, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’na üçü muhtar beş kişi hakkında 'yağmaya teşebbüs' ve 'darp' iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Beş kişi, iki aydan fazla süredir tutuklu olarak yargılanıyordu.

Duruşmada, mahkeme heyeti; üçü muhtar beş kişinin tutukluluk halinin devam ettirilmesine karar verdi.

Sanıkların avukatı Ahmet Özdel, duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilere konuştu.

Özdel, muhtarların 'yağma' suçunu işlemeyeceğini, yıllardır bölgede tanındıklarının belirterek bu suçun yasal unsurlarının oluşmadığını kaydetti.

Avukat şunları ifade etti: "Biz avukat olarak içeride söyleyeceklerimizi söyledik. Bu davada arkadaşlarımız 'Murat Günay’a karşı hiçbir şey yapmamıştır' demiyoruz. 'Hakaret etmiştir' dedik. Başka suçlar işlemiştir ama asla ve asla yağma suçu işlememiştir. Biz müdafi olmamızın da gereği bu. İnsanın elini vicdanına aklına güvenmesi lazım. Bu toplumun da güvenmesi lazım. Çorum kamuoyunun da bunu bilmesi lazım. 3 tane muhtar yağma suçundan tutuklu herkesin elini vicdanına koyması lazım. Yok öyle bir dünya.

'Robin Hood mu bizim muhtarlar?'

Birisi sizden bir şey alacak ve yardım yapacak Robin Hood mu bizim muhtarlar? Yardımı nasıl yapacak kartları alacak, verdikleri yoksullardan T.C. numaralarını, telefon numaralarını alacak partiye ulaştıracak. Böyle bir şey için yağma yapılır mı? Bizim anlatmak istediğimiz mesele bu. Yardım kartını alacaksın... Yoksullara dağıtacaksın... Bunun için bir il başkanını tehdit edeceksin... Siyasal partilerin kanun gereği böyle bir kart alma dağıtma hakları yok. Buna Adalet ve Kalkınma Partisi bu ülkeyi alıştırdı. Büyük marketlere şirketlere baskı yapıp aldığı kartları seçmenlere yoksullara dağıtıyor ama hiçbir siyasi parti yardım kartı altında kart dağıtamaz. Siyasal partiler kanunu açık 68 - 70'nci maddeler açık bir parti nasıl yardım toplar nasıl yardım yapar açık." (ANKA)

Gündem