AKP’li belediye başkanına 18 milyonluk makam katı: Kızılötesi kontrollü, hareket dedektörlü…

AKP’li belediye başkanına 18 milyonluk makam katı: Kızılötesi kontrollü, hareket dedektörlü…
AKP’li Uşak Belediyesi’nde, başkanın makam odası kullanımı için yaptırılan ek hizmet binası için 18 milyon lira harcandı. Makam odasında, kızılötesi kontrol sisteminden, hava durumu ölçen kameraya kadar birçok yeni teknoloji kullanıldı.

AKP’li Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çapkın için yaptırılan makam odasında kullanılan teknoloji ve bunun için yapılan harcama tartışma konusu oldu. Kızılötesi kontrol sistemi hava durumu ölçen kameranın da eksik olmadığı oda için 18 milyon TL harcandı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre;Fen İşleri Müdürlüğü, başkanlık binası olarak kullanılmak üzere iki blok arasına yapılacak olan ek hizmet binası yapım işini 2021’de 10 milyon 952 bin TL’ye ihale etmişti. Bunun yanında kaba ve ince inşaatı biten ek hizmet binasının iç dizaynı için ise KDV hariç 18 milyon lira harcanacağı belirtildi. Binanın başkan tarafından kullanılacağı ifade ediliyor.

Söz konusu rakam ek bina için geçen günlerde yapılan ihalede yer buldu. İhalenin şartnamesinde, akıllı ev teknik şartnamesinde dokunmatik ekranlardan, hareket dedektörüne pek çok lüks teknolojik ürün yer aldı. Belediye başkanının makamına; aydınlatma, kombi, elektrik ve su vanalarını uzaktan yönetecek dokunmatik ekranlı otomasyon duvar paneli yapılacak. Bina içi ve çevresine takılacak güvenlik kamerası sistemleri hava durumunu ölçebilecek.

Sayıştay raporuna da yansıdı

Lüks başkanlık ek binası için yapılan ihaledeki mevzuata aykırılık ise Sayıştay raporuna da yansıdı. Raporda, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başkanlık binası olarak kullanılmak üzere yaptırılacak ek hizmet binası yapım ihalesinin, “Belediye ek hizmet binası kaba İnşaatı yapım işi” ve “belediye ek hizmet binası ince inşaat işleri yapım işi” olarak iki parçaya ayrılarak yapılmasının mevzuata aykırılık olduğu belirtildi.

Gündem