AKP’li belediyeye ‘yolsuzluk’ operasyonu: Başkanın yeğeni tutuklandı

AKP’li belediyeye ‘yolsuzluk’ operasyonu: Başkanın yeğeni tutuklandı
Tutuklanan İ. Aydın, belediyenin kasasına girmesi gereken 1.5 milyon lirayı zimmetine geçirmekle suçlanıyor.

AKP’li Horasan Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonu yapıldığı ortaya çıktı. Yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın’ın yeğeni tutuklandı. Belediyede, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan İ. Aydın dün akşam tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Halk Tv’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, bir süre önce, aynı aileden çok sayıda kişinin işe alınması ile gündeme gelen Erzurum’a bağlı Horasan Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması başlatıldı. Yürütülen soruşturma sonrası Horasan Belediyesi’nde müdür olarak görev yapan İ. Aydın, dün gözaltına alındı.

Yaklaşık 1,5 bin lirayı zimmetine geçirmekle suçlanan İ. Aydın, savcılık sorgusu sonrası sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Aydın, hâkimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddiaya göre, yeğeninin gözaltına alınmasından bir gün önce, Başkan Aydın, bu kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan Aydın’ın ise ifadesinde, aldığı paralardan başkanın bilgisi ve onayı olduğunu öne sürdü.

Horasan Belediyesi bir süre önce, ‘akraba kayırmacılığı’ haberi ile gündeme gelmişti. Konuyu 3 yıl önce “AKP'li Horasan Belediyesi'nin adını Aydınlar Aile Belediyesi olarak değiştirin” sözleri ile gündeme getiren Gazeteci Barış Yarkadaş, Aydın ailesinden 20 kadar ismin belediyede görevlendirildiğini kaydetmişti. (Kısa Dalga)

Gündem