AKP'li Bülent Turan Ensar Vakfı'nı ziyaret etti: Altılı masada olup TÜRGEV ve Ensar açılışlarında olanlar da kaçacak mı?

AKP'li Bülent Turan Ensar Vakfı'nı ziyaret etti: Altılı masada olup TÜRGEV ve Ensar açılışlarında olanlar da kaçacak mı?
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'nin 'ABD'ye 1 milyar lira para transferi' iddialarının merkezindeki Ensar Vakfı'nın Lapseki şubesini ziyaret etti. Turan, "Altılı masada olup TÜRGEV ve Ensar vakfı açılışlarında olanlar da kaçacak mı?" diye sordu.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, ABD'deki Turken Vakfı'na TÜRGEV ile birlikte toplamda 1 milyar TL aktardığı iddiasına dair belgeler ortaya çıkan Ensar Vakfı'nı ziyaret etti. Turan, vakfın Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki şubesini ziyaretinde para transferi iddialarını gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Turan, "Kılıçdaroğlu, her geçen gün siyaset olgunluğunu kaybediyor. Ana muhalefet liderinin iftira, tehdit dolu açıklamalarını bu topraklar hak etmiyor. İftira atarak, yalan söyleyerek, mekan basar gibi devlet kurumlarının önüne giderek siyaset yapılmaz" dedi.

"Kendisi adına biz mahcup oluyoruz. Zaman zaman 'helalleşme' dese de olumlu mesajlar vermeye çalışsa da karakter değişmiyor" diyen Turan şöyle devam etti: "Siyaset üretemeyen Kılıçdaroğlu, ABD Adalet Bakanlığı'nın sitesinden herkesin ulaşabileceği belgeler üzerinden gizemli bir hava estirmeye, algı yapmaya çalıştı. İftira ve yalanla bir yere varılmaz. Allah akıl fikir ve izan versin. Kılıçdaroğlu kendisini esir alanların biçtikleri acı rolü oynuyor. Vakıflara, bürokratlara saldırarak bir şey elde edemez. Siyasetçinin muhatabı siyasetçidir. Kılıçdaroğlu'na soruyoruz; altılı masada olup TÜRGEV ve Ensar vakfı açılışlarında olanlar da kaçacak mı?"

Kılıçdaroğlu, salı akşamı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'deki Turken Vakfı'na Ensar ve TÜRGEV'in 1 milyar TL para aktardığına dair belgeleri paylaşmış, para aktarımına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ailesinin dahil olduğunu savunmuştu. Kılıçdaroğlu dün yaptığı yeni açıklamada da aile üyelerinin isimlerini vererek, "Bu vakıflar üzerinden paraları transfer ettiren, oğlun Bilal Erdoğan. Parayı alan tarafta ise kızın Esra Albayrak var. Kardeş kardeş vakıflar yönetiyorlar, para transfer ediyorlar birbirlerine. TURKEN paravan bir vakıftır, amacı ABD’ye servet ve insan transferidir" demişti. (Kısa Dalga)

Gündem