AKP'li Çelik'ten aday açıklaması: Süreç devam ediyor

AKP'li Çelik'ten aday açıklaması: Süreç devam ediyor
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, aday belirleme çalışmaları kapsamında 20'ye yakın ilin adaylarının belirlendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde bazı il yönetimleriyle birlikte yerel seçimlere ilişkin toplantı yaptı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ardından açıklamada bulundu.

Aday belirleme süreçlerinin devam ettiğini söyleyen Çelik, "Bugün halen Sayın Cumhurbaşkanımızın illerle istişaresi devam ediyor. Bugün de 4 ille istişare tamamlanmış olacak. Şimdiye kadar Ankara, Adana, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Samsun, Bursa, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon'la birlikte bugün bu çalışma tamamlanmış olacak. Aynı şekilde Sayın Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın takdirlerine bağlı olarak diğer illerle de önümüzdeki günlerde bu çalışmalara devam edilecek." dedi.

"Ay sonu itibariyle söylenmişti ancak biraz esneyebilir"

Bir gazetecinin "aday açıklanmasına yönelik bir tarihi belli mi, özellikle Ankara ve İstanbul illerinin takvimi belli mi" sorusuna Çelik, "Ay sonu itibariyle söylenmişti ancak biraz esneyebilir bu. Çünkü teşkilatlarımız buraya geliyor, teşkilatlarımızın gelmesiyle birlikte istişareleri yapıyoruz. Dolayısıyla takvimde bir esneme olabilir. Zaten vaktimiz var, acelemiz yok. Küçük bir revizyon yapabiliriz. Biliyorsunuz her seçimde seçim beyannamesi hazırlıyoruz. Seçim beyannamesiyle ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz." diye yanıt verdi.

"AKP ile MHP arasında çözülemeyecek sorun yok"

Çelik, Cumhur İttifakı ile ilgili olarak ise, "İllerle ilgili liderler son kararı verdikten sonra kararlar açıklanacaktır. Müzakereler sona erip liderler son kararı verdikten sonra bu adaylar açıklanacak. Bazı haberler yansıyor, sorun var diye, bu müzakerenin doğası gereği olan şeyler. Sayın Bahçeli de açıkladı 'AK Parti ile MHP arasında çözülmeyecek sorun yoktur.' diye. Diğer bileşenlerle ilgili de Cumhurbaşkanımız diğer liderlerle görüştü. Genel Merkezimiz sonuçları değerlendiriyor. Cumhur İttifakı ile ilgili bir sorun yok." diye konuştu. (DHA)

Gündem