AKP'li Elitaş'tan "lebaleb" kongre açıklaması: "O günkü şartta yapılması gerekiyordu onu yaptık"

AKP'li Elitaş'tan "lebaleb" kongre açıklaması:  "O günkü şartta yapılması gerekiyordu onu yaptık"
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "lebaleb" kongrelere ilişkin olarak, "O günkü şartta yapılması gerekiyordu onu yaptık" dedi.



AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, pandemi tedbirlerine rağmen yapılan AKP kongreleriyle ilgili "Kongreleri yaparken salgında iyiye doğru gidiş şeklinde görmüştük süreci. Kongreler öncesinde test yaptırdık. Salgında etkisi ne kadar oldu? Eleştirilebilirler. O günkü şartta yapılması gerekiyordu onu yaptık" dedi.

"EMNİYET GÖREVLİLERİNİN SELAMETİ İÇİN"

Habertürk TV'de gazeteciler Muharrem Sarıkaya ve Serap Belet'in sorularını yanıtlayan Elitaş, Emniyet'in eylemlerde görüntü alınmasını engelleyen genelgesine ilişkin de "Yaygın medyanın yerini sosyal medya alıyor maalesef. Gazetelerin yerini internet paylaşım ağları alıyor. Fakat kamuoyunu çok yanıltıcı görüntüler ortaya çıkabiliyor. Görevini yapan polisle ilgili algı operasyonu yapıldığında emniyet görevini yapmaktan imtina edebilirler. ABD'de emniyet güçlerinin adamın boynuna basması eleştirilmiyor. Zanlının boynuna basarak, boynunun kırılıp, nefessiz kalmasından dolayı ölmesi eleştiriliyor. Bana biri saldırıyor, bu saldıran kişiyi emniyet teşkilatı tarafından bertaraf etmesi gerekiyor. Önce rica edecek, lütfen diyecek, arkasından 'yapma' deyip gerekli tedbirleri alacak. Sonuçta bu emniyet görevlilerinin selameti için yapılmış bir durum" diye konuştu.


İÇKİ YASAĞI

Elitaş, tartışmalı içki yasağına ilişkin de "Büyük marketler açık ve tekel ürünleri satıyordu. Bu da haksız rekabeti ortaya çıkarıyordu. İçişleri Bakanımızla konuştum, mesela cumartesi pazar günü zücaciye, beyaz eşya satan yerler kapalı. Büyük marketlerde televizyon var, çatal kaşık, tencere tava var. İnsanların içki içme güdülerine engel oluyorsunuz değerlendirmesi haksız bir değerlendirme. Esnaf bize zücaciye kısmı da kapansın, sadece peynir, zeytin, şarküteri kısımları açık olsun. Çünkü bana gelecek müşteri oraya gidiyor' diyor" dedi.

Gündem