AKP'li Hamza Dağ: Çift kazık yere batmaz, altı kazık hiç batmaz

AKP'li Hamza Dağ: Çift kazık yere batmaz, altı kazık hiç batmaz
Davutoğlu'nun 'imza yetkisi' sözleriyle başlayan tartışmalara değinen AKP'li Hamza Dağ, "Kendi içlerinde de bu konuda çelişki var. Anadolu'da bir tabir vardır, çift kazık yere batmaz. Altı kazık hiç batmaz" dedi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 2023 seçim tarihine yönelik müzakerelerin sürdüğünü belirterek, bu yıl içerisinde yapılacak hiçbir seçime ''erken'' denilemeyeceğini söyledi. Dağ, bu kararın alınması için gerekli olan milletvekili sayısına ulaşılmazsa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karar alabileceğini açıkladı.


NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Dağ, üniversite sınavı ve hac tarihi gibi nedenlerle haziran ayının seçimler için uygun olmadığını belirtti. Dağ, "2023 yılında yapılacak hiçbir seçim erken seçim değildir" dedi.

Altılı masada imza tartışmalarına da değinen Hamza Da, " Siyasette ortak yetki tartışması yaşanıyor. Bir araya gelen 6 genel başkan Cumhurbaşkanı adayıyla birlikte kritik kararlarda söz sahibi olacaklar. Bu muhalefete göre yetki ve sorumluluk paylaşımı, iktidara göre ise yeni bir vesayet.Bu demokrasinin geldiği noktaya ters bir durum. Kendi içlerinde de bu konuda çelişki var. Anadolu'da bir tabir vardır, çift kazık yere batmaz. Altı kazık hiç batmaz" dedi.

Gündem