AKP'li Hamza Dağ'dan anket açıklaması: 'Erdoğan ilk turda diğer seçimden fazla oyla kazanacak'

AKP'li Hamza Dağ'dan anket açıklaması: 'Erdoğan ilk turda diğer seçimden fazla oyla kazanacak'
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken son anket sonuçlarına ilişkin bilgileri aktardı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Global'in haberine göre Hamza Dağ'ın açıklamaları şöyle:

AKP'nin seçim çalışmaları

Bizim uygulamamız YSK takvimiyle uyumludur. 9 Nisan'a kadar listelerimizi teslim ederiz. Önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de kritik gün ve saat 9 Nisan olacaktır.

Millet İttifakı'nda yaşananlar

6'lı masanın, 7'li masa oldu en son, süreci 12 Şubat 2022'de başladı. İlk aşamaları cumhurbaşkanı adaylığı süreci. Pratiğe dönük bir şeyler olmadığı için toplantılar devam etti. İkinci sınav da milletvekili adaylarının belirlenme süreci. Orada cumhurbaşkanı yardımcılığı verilerek genel başkanlar teskin edilmiş olabilir. Resmi olarak Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesinleşti. Geri dönülmesi gibi bir durum YSK takvimine göre mümkün değil. Kılıçdaroğlu'nun bu siyasi partilere ihtiyacı kalmadı. Son kullanma tarihleri 9 Nisan 2023'tür. 20 vekil bile imkan dahilinde değildir. Hatta kanaatime göre birer tane vekillik ya verirler ya vermezler. Bu 4 siyasi partinin de CHP açısından, Kılıçdaroğlu açısından kullanılma dönemi bitmiştir.

AKP'nin 3 dönem kuralı

AK Parti 21 yıldır bu ülkeye iktidar olarak hizmet veriyor. AK Parti, 20 sene daha bu ülkeye hizmet etmesi gerekir. Bu kadroların 20 sene daha hizmet edecek şekilde var olması gerekir. Biz şimdi 3 dönem kuralı ile bazı arkadaşlarımız siyaseten kenara çekilmiş değiller. Bundan sonraki dönemler için güç toplayarak bu işe başlama durumu söz konusu olacak. 3 dönem kuralı olan arkadaşlar siyasete veda etmiyor, ara veriyor. Ben 3 dönemim. 3 dönem kuralının uygulanması gerektiğini düşünüyorum, tüm vekillerimizin adaylık başvurusu yapması gerekiyor dendiği için aday adaylığı başvurusu yaptım.

Anket açıklaması

(Muhalefetin seçimi ilk turda yüzde 55-60 oy oranı ile kazanma iddiaları) Bu ya siyaset bilmemektir, ya matematik bilmemektir ya da sosyoloji bilmemektir. Yüzde 55-60 olması gerekiyor normalde ya, onlar düşünürken 150 üzerinden topluyorlar. Ben 4 yıl AR-GE Başkanlığı yaptım. Kim ne kadar, nereye gider bunları görüyoruz. Burada matematik olarak dahi bunun bir imkanı olmadığını bilmeleri lazım. Biz anket yaparız. Seçim dönemi 3-4 günde bir yaparız ama anket dediğiniz mesele kendi parti içi stratejinizi ortaya koymak için yapılan bir çalışmadır. Ben 1-2 yıldır anket yayınlayanları görüyorum. Seçim yaklaştıkça doğru söylemeye başladılar. Seçim yaklaştıkça anketler de bizim önde olduğumuzu söylemeye başladılar. Uluslararası anketler de bunu söylemeye başladı. İlk turda Cumhurbaşkanımız bu seçimi diğer seçimden daha yüksek bir oyla kazanacaktır."

Gündem