AKP'li meclis üyesi CHP'li belediyenin düzenlediği tiyatro oyunu ve oyuncuları hakkında suç duyurusunda bulundu

AKP'li meclis üyesi CHP'li belediyenin düzenlediği tiyatro oyunu ve oyuncuları hakkında suç duyurusunda bulundu
CHP'li Tarsus Belediyesi'nin düzenlediği etkinlik kapsamında gösterilen oyun hakkında AKP’li belediye meclis üyesi suç duyurusunda bulundu.

CHP’li Tarsus Belediyesi'nin düzenlediği Tarsus Tiyatro Günleri kapsamında izleyiciyle buluşan, çeşitli fıkra ve skeçlerden oluşan müzikli komedi oyununda tiyatro sanatçıları Cezmi Baskın, Seval Tufan, Deniz Oral, Hacı Ali Konuk, Koray Ergün ve Murat Demirbaş rol alıyor.

Oyun hedef gösterildi

Etkinlik kapsamında, açık havada Tarsuslularla buluşan oyundaki fıkra ve skeçler bazı medya organlarında ve sosyal medyada hedef gösterildi.

Artı Gerçek'ten Abidin Yağmur'un haberine göre bazı sosyal medya kullanıcıları skeçlerde çarşaflı bir kadın temsilinin ve "Hacı" adlı bir tiplemenin yer almasını "dini değerleri aşağılama" olarak yorumladı. Skeçteki bazı fıkralar da "Tarsus’ta büyük ayıp" başlığı ile paylaşıldı.

'Müstehcenlik' ve 'dini değerlere hakaret' gerekçesi

Mersin Tarsus Belediye Meclisi'nin AKP’li üyesi Abdurahman Altınsucu, kadrosunda Cezmi Baskın ve Deniz Oral gibi tanınmış tiyatro sanatçılarının da bulunduğu 'Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi' adlı oyun hakkında "müstehcenlik" ve "dini değerlere hakaret" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

AKP'li Altınsucu: 'Kabul edilebilecek hiçbir yanı yoktur'

Tiyatro oyunu, oyuncular ve belediye hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan AKP’li belediye meclisi üyesi Abdurahman Altınsucu şunları söyledi:

“Tarsus’ta tiyatro adı altında müstehcen içeriklerin ve müstehcen konuşmaların yer aldığı bir tiyatro sergilenmiştir. Ve maalesef bu gösteri halka açık gösteri adı altında yapılmıştır. Bu gösteriyi çocukların izlemesi son derece yanlıştır. TCK 226. maddede müstehcen seslerin, ifadelerin çocukların ulaşabileceği yerde alenen görüntülenmesi ve yayınlanması suç olarak tanımlanmıştır. Yine aynı tiyatroda maalesef inanç değerlerinin de hedef alındığı görülmektedir. TCK 216. maddede toplumun bir kesiminin dini inançlarının aşağılanması suç olarak tanımlanmıştır. Çocuklar için olumsuz ve kötü örnek oluşturabilecek içeriklerin her ne ad altında olursa olsun yayınlanmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Kabul edilebilecek hiçbir yanı yoktur. Bu tarz tiyatroların şehrimizde kesinlikle yayınlanmamasını özellikle belirtiyoruz. Kamuoyunun daha hassas olmasını, Tarsuslu ailelerin çocuklarını bu tiyatroya göndermemesini istiyoruz”

CHP'li belediye başkanı oyunu izleyerek yanıt verdi

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da sosyal medyadaki hedef gösterme kampanyasına ve AKP’li meclis üyesinin suç duyurusuna, oyunun Duatepe Mahallesi'ndeki temsilini izlemeye giderek yanıt verdi.

'Tarsus yargılayan bir kent değil. Her zaman sorgulayan bir kent'

Oyunun sonunda sanatçılara teşekkür eden Bozdoğan, oyunun bir hiciv olduğuna dikkat çekti. Bozdoğan, “Tarsus öyle bir kentti ki dünyadaki ilk üç kütüphaneden biri Tarsus’taydı. Aydınlığın kentiydi, filozofların kentiydi, Cumhuriyet Dönemi'nde ilklerin kentiydi. Ama 12 Eylül sonrasında karanlığa gömülen bir kentti. Bu kentteki birilerinin eleştiri yapacağım derken dozu ne kadar kaçırdığını üzülerek gördüm. Bu kentte yalan makinesi olanların, bu kenti karanlığa götürmek isteyenlerin gerçek yüzünü perşembe günü meclis toplantısında paylaşacağım. Ama şunu söylemek istiyorum. Tarsus yargılayan bir kent değil. Her zaman sorgulayan bir kent" diye konuştu.

15 yaş sırını koyuldu

Tarsus Belediyesi'nin oyunu mahalle ve köylerde ücretsiz olarak sergilemeye devam edeceği öğrenildi. Belediye, tiyatro oyununun duyuru afişine 15 yaş sınırı ibaresini de ekledi. (Kısa Dalga)

Gündem