AKP'li Numan Kurtulmuş: 'Objektif baktığımız zaman Türkiye'nin en zor seçimi'

AKP'li Numan Kurtulmuş: 'Objektif baktığımız zaman Türkiye'nin en zor seçimi'
AKP'li Numan Kurtulmuş, 14 Mayıs seçimleri için, "Objektif baktığımız zaman Türkiye'nin en zor seçimi. Sistemin doğası gereği yüzde 50+1 alınacağı için gerçekten çok canhıraş bir mücadele verilecek" yorumunu yaptı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kanal 7 canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı. 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlere dair konuşan Kurtulmuş, "Objektif baktığımız zaman Türkiye'nin en zor seçimi. Sistemin doğası gereği yüzde 50+1 alınacağı için gerçekten çok canhıraş bir mücadele verilecek" dedi.

Yeniden Refah yorumu: 'Eşyanın tabiatına uygun olan gerçekleşmiştir'

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Kurtulmuş, "Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmış olması sürpriz değildir. Cumhur İttifakı'nın ana omurgası yeniden büyük Türkiye ideali etrafında şekillenmiştir. 'Yeniden büyük Türkiye' kavramını da Türkiye siyasetine kazandıran Milli Görüş hareketi ve rahmetli Erbakan Hoca'dır. Eşyanın tabiatına uygun olan gerçekleşmiştir. Cumhur İttifakı'na önemli bir sinerji kazandıracağına, güçlü bir destek olacağına inanıyorum" dedi.

'Pırıl pırıl itibarlı insanların listemizde olması esas sorumluluğumuzdur'

Kurtulmuş, milletvekili aday belirleme çalışmalarına ilişkin soru üzerine, kritik ve tarihi öneme sahip bir seçime gittiklerini söyledi. Oy verirken vatandaşın milletvekili listelerine bakacağını anlatan Kurtulmuş, "Bu seçimin kritik kavramı itibardır. Bagajı, yükü olmayan, vatandaşlarımıza rahat tanıtılabilecek pırıl pırıl itibarlı insanların listemizde olması esas sorumluluğumuzdur. AK Parti'nin başardığı hususlardan biri değişim ve yenilenmedir. Genel eğilim üç dönem kuralının uygulanması yönünde. Cumhurbaşkanı'mızın hem elini rahatlatmak hem milletvekili seçmede daha rahat davranabilmesini temin etmek bakımından bu kuralın uygulanması partiye ciddi bir yenilenme ve gençleşme imkanı sağlayacaktır" diye konuştu.

Kurtulmuş, bakanların milletvekili adayı olmasının da çok ciddi fayda sağlayacağını iddia etti.

DSP ve Anavatan yorumu: Kapımız açık

"Demokratik Sol Parti ve Anavatan Partisi gibi partilerle temaslar devam ediyor mu?" sorusu üzerine Kurtulmuş, ittifaklara katılma süresinin tamamlandığını anımsattı.

Cumhur İttifakı'nın ilkeler üzerine bir ittifak olduğunu savunan Kurtulmuş, "İstikrarlı ve güvenli bir Türkiye yolunda yürümeyi kendileri için politik tercih olarak görenlere kapımız açıktır. Partilerden ziyade mühim olan fikirler ittifakıdır" dedi.

'Son anketlerde de Sayın Cumhurbaşkanı'mızın önde olduğu görülüyor'

Seçimin nasıl sonuçlanacağı ve anketlere ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Objektif baktığımız zaman Türkiye'nin en zor seçimi. Sistemin doğası gereği yüzde 50+1 alınacağı için gerçekten çok canhıraş bir mücadele verilecek. Vatandaşlarımızın özellikle deprem sonrasındaki dönemde 'bunu yaparsa Tayyip Erdoğan yapar' kanaatinin giderek yaygınlaştığını görüyoruz. Çünkü karşı tarafta aday belli oldu ama bir hükümet kompozisyonu, bir iş yapma tarzının ortaya çıkması söz konusu değil. Yaptığımız son anketlerde de Sayın Cumhurbaşkanı'mızın önde olduğu görülüyor." (Kısa Dalga)

Gündem