AKP'li Özlem Zengin kızdı, Yeni Şafak'ın Mehmet Boynukalın başlığı değişti

AKP'li Özlem Zengin kızdı, Yeni Şafak'ın Mehmet Boynukalın başlığı değişti
AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Ayasofya'nın eski imamı Mehmet Boynukalın'la ilgili sözlerini haberleştiren Yeni Şafak gazetesinin attığı başlığa tepki gösterdi. Gazete başlığı değiştirdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Ayasofya'nın eski imamı Mehmet Boynukalın'la ilgili sözlerine dair haberi nedeniyle iktidara yakın Yeni Şafak gazetesine tepki gösterdi. Gazetenin, Zengin'in tepkisi sonrasında haberinin başlığını değiştirmesi dikkat çekti.

TVNET'te yayınlanan Sert Sorular programına katılan Zengin, Boynukalın'la yaşadığı tartışma üzerine konuşmuştu. Zengin, "Boynukalın'ın istifasında dahliniz var mı?" sorusuna "Dahlim yok ama Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum. Ayasofya kimsenin sıfatı değil. Tek başına, müstakil" diye yanıt vermişti.

Yeni Şafak gazetesi bu sözleri, "Özlem Zengin: Mehmet Boynukalın'ın istifasıyla Ayasofya özgürleşti" başlığıyla haberleştirdi.

yeni-safak2.jpg

Zengin ise bu habere Twitter hesabından tepki göstererek, "yenisafak.com... Benim kelimelerimi haberinizin manşeti yapacaksanız sadece ve sadece benim kullandığım haliyle yazmak esastır. Kullanmadığım kelimeleri telaffuz etmişim gibi benim ağzımdan yazamazsınız" dedi.

yeni-safak3.jpg

Zengin'in bu tepkisinin ardından, Yeni Şafak'ın haber başlığını değiştirerek Boynukalın'ın ismini çıkardığı görüldü. Haberin başlığı, "Özlem Zengin'den Ayasofya açıklaması: Özgürleştiğini düşünüyorum" olarak değiştirildi.

yeni-safak1-001.jpg

NE OLMUŞTU?

Boynukalın, 8 Mart'a özel paylaşımında “Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: "Sizin için kısasta hayat vardır" ilahi düsturudur. Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır" diyerek şöyle devam etmişti:

"Ey insanlar! Şüphesiz, biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık ve tanışasınız diye sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerliniz ona karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz, Allah en iyi bilen ve her şeyden haberdar olandır (Hucurat suresi 13)”

Özlem Zengin, Boynukalın'ın paylaşımına şöyle tepki göstermişti: "Bu paylaşımı yanlış buluyorum. Ayasofya Cami İmamı, böyle bir konuda tweet atmamalı. Kadın-erkek meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı problemli görüyorum ve bize fayda vermiyor. Tam tersine incitiyor, kadınları da incitiyor, bu alanda çalışanların yükünü arttırıyor. Ve daha önemli bu açıklamalar siyasetin yükünü artıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum."

İstanbul Sözleşmesi ve ekonomiye yönelik açıklamalarıyla da gündeme gelen Boynukalın kısa süre sonra istifa etmek zorunda kalmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem