AKP’li Yazıcı: A’dan Z’ye yeni anayasayı inşallah gerçekleştiririz

AKP’li Yazıcı: A’dan Z’ye yeni anayasayı inşallah gerçekleştiririz
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "İnşallah oluşmuş olan bu Meclis’te böyle bir anayasayı baştan, A’dan Z’ye kadar yazmak suretiyle, sonradan referandum yoluyla milletin onayına sunmak suretiyle yeni anayasayı inşallah gerçekleştiririz" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yeni anayasa konusunda açıklamalarda bulundu.

Başörtüsü ve aile ile ilgili anayasa değişikliği teklifi, geçen dönem Meclis Anayasa Komisyonu’ndu kabul edilmiş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Genel Kurul gündemine getirilmemişti.

A Haber yayınına katılan Yazıcı, "Tam tekmil bir anayasayı bu millet yapabilmelidir. Bunun arzusu içindeyiz. Geçen dönemde bunu gerçekleştiremedik, inşallah bu dönemde gerçekleştirebiliriz" dedi.

Yazıcı, parlamenter sisteme dönüşün önünün kapandığını savunurken, "Yeni bir anayasa yapımında da bu esaslar dikkate alınmak suretiyle tekmil bir anayasa, milletin anayasa yapma hakkını kullanabilmesini gerçekleştirebilmeliyiz. Bu arzu, bu niyet her zaman canlıdır, her zaman dinamiktir. İnşallah oluşmuş olan bu Meclis’te böyle bir anayasayı baştan, A’dan Z’ye kadar yazmak suretiyle, sonradan referandum yoluyla milletin onayına sunmak suretiyle yeni anayasayı inşallah gerçekleştiririz" diye konuştu.

Gündem