AKP'li Yunusemre eski Belediye Başkanı 'gizli' KDV muafiyetini anlattı, usulsüzlük var diyen esnafı kovdurdu

AKP'li Yunusemre eski Belediye Başkanı 'gizli' KDV muafiyetini anlattı, usulsüzlük var diyen esnafı kovdurdu
Lüks odası ile gündem olan AKP'li Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin GES yatırımı ile ilgili skandal sözleri dikkat çekti. Çerçi, GES için bakanlığa bir kişiyi Maliye Bakanlığı'na yolladıklarını ve 22 milyon lira KDV muafiyeti aldıklarını itiraf etti.

Manisa’da, AKP’den CHP’ye geçen ve makam odasındaki lüks dizaynla gündeme gelen Yunusemre Belediyesi’nde, seçim gecesi de 100 milyon liraya yakın alım yapıldığı skandalına yenişsi eklendi.

AKP'li eski başkan Mehmet Çerçi söz konusu iddialarla ilgili bugün yaptığı basın toplantısında "Bunu söylesem mi söylemesem mi" diyerek bakanlıktan aldıkları kıyağı anlattı.

Çerçi, iddialara ilişkin düzenlediği basın toplantısında, yardımcısını Güneş Enerji Sistem (GES) için Maliye Bakanlığı'na yolladığını ve bakanlığın kendilerine Katma Değer Vergisi (KDV) muafiyeti sağladığını anlattı. Böylelikle bakanlıktan 22 milyon lira aldıklarını söyledi.

Eski Belediye Başkanı Çerçi, şu ifadeleri kullandı:

"Güneş Enerji Santrali'ni yaparken yardımcımız Maliye Bakanlığı'na gönderdik. KDV muafiyeti getirdik. Kimseye verilmedi bugüne kadar. 22 milyon lira KDV'si vardı bu yatırımın. Hatta Genel Müdür Yardımcımız 'kimseye söylemeyin' dedi."

AKP'li vatandaşı kovdu

Çerçi bununla da kalmadı, "AK Partiliyim, Recep Tayyip Erdoğan hastasıyım" diyen ve ardından belediyenin usulsüzlükleri ile ilgili il başkanlığı ve belediyeye başvurduğunu söyleyen kişiyi "Bu basın açıklaması, basın değilsen ne konuşuyorsun" diyerek salondan attırdı.

Çerçi, eşinin 50 bin kendisinin de 100 bin lira geliri olduğunu belirterek belediyedeki lüks makam odasını kendi imkanları ile döşediğini söyledi.

Gazetecilerin bu harcamalara dair faturayı sormasına ise "Sizin iki yıl önce aldığınız şeyin faturası duruyor mu?" diye cevap verdi.

Gündem