AKP'li Zengin: Muhalefet görüşmeyerek hayır için zemin hazırlıyor

AKP'li Zengin: Muhalefet görüşmeyerek hayır için zemin hazırlıyor
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, anayasa değişikliği önerisiyle ilgili muhalefetin görüşmeme tavrına dair, "Bu randevu vermeme siyasi etiğe de uygun değil, olayın ağırlığı ile de örtüşmüyor" yorumunu yaptı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bugün Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret eden AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, muhalefet partilerinin AKP Grubu’nun anayasa değişikliği teklifi ile ilgili görüşme talebini reddetmesi üzerine dair açıklamalarda bulundu.

"Üç siyasi parti, açıklama da yaptılar, randevu vermediler. Bu randevu vermeme siyasi etiğe de uygun değil, olayın ağırlığı ile de örtüşmüyor. Bu başörtüsü meselesinin diğer meselelerden farklı yeri var" diyen Zengin, "Başörtüsü, siyasi malzeme değil bizim için, hayati bir mesele... Ama biliyorsunuz, HDP Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karardan dolayı, CHP ve İYİ Parti de yarın komisyonda görüşülecek olan mesele yüzünden kabul etmediklerini ifade ettiler... Bu olan bitenlerden sonra ‘Hayır’ demek için kendilerine bir zemin, gerekçe mi arıyorlar diye de düşünüyorum" ifadelerini kullandı. (ANKA)

Gündem