AKP'li Zeybekci, Denizli'deki içki kararını yargıya taşıyacak

AKP'li Zeybekci, Denizli'deki içki kararını yargıya taşıyacak
AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin içki kararını yargıya taşıyacağını söyledi.

Kısa Dalga - AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, CHP'li Denizli Büyükşehir Belediyesi'ni içki üzerinden hedef aldı. Denizli yerel basınından denizliaktuel.com'da yer alan habere göre, AKP'nin bayramlaşma töreninde konuşan Zeybekci, "Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait işletmelerde içki kararları aldılar. Bu şehrin böyle bir şeye ihtiyacı yok" dedi.

"Denizli’de özel sektöre ait olan işletmelerde, restoranlarda, diledikleri her yerde insanlar zaten serbestçe içkilerini içiyorlar, ne yapıyorlarsa yapıyorlar" diyen Zeybekci, şunları söyledi:

"Benim vatandaşım, Denizlili hemşerim belediye tesisine gittiğinde, ‘Orası belediyenin yeri, burası güvenlidir, burası ucuzdur, burası sağlıklıdır, burası bütün Denizli’nindir’ diye oraya gider. Ama oraya gidip de oturduğunda, yan tarafta iki kadeh içtikten sonra zıvanadan çıkan bir insanla muhatap olmak istemez. Belediye kanununun onlara vermiş olduğu yetkiyle böyle bir karar almamaları gerekiyordu, aldılar. Biz de AK Parti olarak bununla ilgili hukuki süreci derhal başlatacağız."

'Karışmayacağız' demişti


Zeybekci, 2019 yerel seçimlerinde AKP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuş ve o dönemde içkiye karışmayacaklarını ifade etmişti. O dönem Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını yanıtlayan Nihat Zeybekci, “Belediyenin kafelerinde alkol satışını neden kaldıralım? Mekanları, neden taşıyalım? Bu uygulamaların hiçbirisi ile bir problemimiz olmayacak... Mekanları, neden taşıyalım. Bu uygulamaların hiçbirisi ile bir problemimiz olmayacak. Ancak bu tartışmalar, İzmir’e haksızlıktır” demişti. (Haber Merkezi)

Gündem