AKP’liler Meclis'i astı; maden kanunu haftaya kaldı

AKP’liler Meclis'i astı; maden kanunu haftaya kaldı
TBMM Genel Kurulu bu hafta yaptığı sadece 2 günlük mesaisinde, toplam 5 saat çalıştı. Çarşamba ve Perşembe günü gerçekleştirilen Genel Kurul çalışmaları, AKP’lilerin salona gelmemesi üzerine “toplantı yeter sayısı bulunamadığı” için yarıda kaldı.

TBMM Genel Kurulu, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle bu hafta sadece Çarşamba ve Perşembe günleri için çalışma kararı aldı.

TBMM Genel Kurulu, 7 Şubat Çarşamba günü saat 14:00’da toplandı. Genel Kurul çalışmaları sürerken, saat 17:00 civarında AKP’lilerin çalışmalara katılmaması nedeniyle toplantı yeter sayısı bulunamadı. Bu gerekçeyle, Genel Kurul çalışmaları 8 Şubat Perşembe gününe bırakıldı.

8 Şubat Perşembe günü de TBMM Genel Kurulu saat 14:00’da toplandı. Genel Kurul çalışmaları sürerken bu kez 16:49’da Genel Kurul salonunda AKP sıralarının boşaldığı gözlendi.

13 Şubat'a ertelendi

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, toplantı yeter sayısının bulunamaması üzerine Genel Kurul çalışmalarına 10 dakika ara verdi. Verilen arada da milletvekillerinin Genel Kurul salonuna gelmemesi üzerine Gülizar Biçer Karaca, Genel Kurul çalışmalarını sona erdirmek zorunda kaldı.

TBMM Genel Kurulu, 13 Şubat Salı günü açılmak üzere kapandı.

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta Maden Yasası’nın görüşülmesi bekleniyordu. Ancak AKP milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına katılamaması üzerine, Yasa görüşmeleri de ertelenmiş oldu. (Kısa Dalga)

Gündem