AKP'liler yasak dinlemedi, propaganda için okullara gittiler, çocuklara Rabia işareti yaptırdılar

AKP'liler yasak dinlemedi, propaganda için okullara gittiler, çocuklara Rabia işareti yaptırdılar
Seçim propagandası için çalışmalarını sürdüren Amasya'daki AKP yöneticileri ve adayları bir köy okulunu ve Kuran kursunu ziyaret edip, çocuklara rabia işareti yaptırdı.

AKP, Amasya'da bir köy okuluna gidip propaganda yaptı.

Kanunen yasak olmasına rağmen okulda propaganda yapan AKP teşkilatı, ziyaret ettiği Kuran kursunda da çocuklara Rabia işareti yaptırdı. Teşkilat, okul ziyaretini Facebook'ta paylaştı.

"Türkiye Yüzyılı'nın çocuklarıyla beraber"

Artı Gerçek'ten Mehmet Menekşe'nin aktardığına göre Amasya AKP Merkez İlçe Başkanı Galip Uzun, beraberinde AKP'nin il genel meclisi adayları Zeki Eraslan, Nihat derici ve Ömer Gelen ile birlikte Kuzgeçe Köyü'ne gitti. Köy okuluna ve Kuran kursuna da giden AKP'liler, çocuklara Rabia işareti yaptırarak sosyal medya hesaplarından "Türkiye Yüzyılı'nın çocuklarıyla beraber" notuyla paylaştı.

Propaganda yasağına aykırı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre propaganda mabetlerde, okullarda, kışla, karargah, ordugah gibi askeri bina ve tesislerle askeri mahfillerde ve kamu hizmeti görülen diğer yerlerde yapılamıyor.

Eğitim-Sen: Çocukları siyasete alet etmeyin

Eğitim Sen Amasya Şubesi, "Çocukları siyasete alet etmeyin" diyerek yaşananlara yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Yaşananların kınandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Eğitim Sen olarak okullarımızı ve öğrencilerimizi günlük siyasal çıkarlarına alet eden bu anlayışı reddediyoruz. Geçen hafta Amasya’da 12'nci sınıflar konferans bahanesiyle toplanmış, AKP'nin belediye başkan adayı öğrencilere projelerini anlatan bir konuşma yapmıştır. Köylerde yapılan siyasi çalışmalarda da çocukların fotoğraflarının çekilip sosyal medyada paylaşıldığını, ilkokulların ziyaret edilerek, çocuklara yönelik siyasi propaganda yapıldığını üzülerek izliyoruz. Bunun doğru ve yasal olmadığını hatırlatmak istiyoruz. Eğitim Sen olarak herkesi Türkiye'nin anayasal düzenine ve kanunlara uymaya davet ediyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem