AKP'nin Çorum Belediye Başkan adayı 'dolandırıcılık' suçundan yargılandı

AKP'nin Çorum Belediye Başkan adayı 'dolandırıcılık' suçundan yargılandı
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Çorum adayı olarak Halil İbrahim Aşgın'ı açıkladı.

AKP’de 48 ilin belediye başkan adayları açıklandı. Buna göre Çorum'da Halil İbrahim Aşgın oldu.

Halil İbrahim Aşgın, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık”, “resmi belgede sahtecilik”, “gerçeğe aykırı belge düzenleme” suçlarını işlediği iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

'Kamu kurumunu zarara uğrattı'

2019 yılında Aşkın'ın Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, davacı tarafın Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü olduğu öğrenildi. Savcılık mütalaasında, Aşgın’ın, hazırlanan sahte evrakları kuruma fatura edip kamu kurumunu zarara uğrattığı iddia ediliyor.

'Eksikliklerin temeli daha çok usule yöneliktir' savunması

Aşgın’ın avukatı Fatih Maden, iddialara yönelik; “İstihdam garantili kurslardan, müvekkilim, İŞKUR’dan kurs düzenlemesi almış, bu işleri başarıyla gerçekleştirmiş ve kendisine teşekkür de edilmiştir. Daha sonra mevzuat eksikliklerinden kaynaklı sorunlar nedeniyle inceleme yapılmış, 2014 yılındaki müfettiş incelemesi sonucu iş bu aşamaya gelmiştir. Eksikliklerin temeli daha çok usule yöneliktir” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Ensar şube başkanı

Aşgın aynı zamanda Ensar Vakfı Çorum Şubesi'nin de eski başkanı.

Halil İbrahim Aşgın, 1973’te Çorum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çorum’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesinde “5393 Sayılı Belediye Kanunu Çerçevesinde Yerel Özerklik Açısından Belediyeler” başlıklı teziyle yerel yönetimler alanında yüksek lisansını tamamladı. Dil eğitimi için İngiltere’de bulundu. Hitit Üniversitesinde “Din-Siyaset İlişkisi Bağlamında Milli Görüş Hareketi” tezi ile din sosyolojisi alanında doktora derecesi aldı. On yedi yıl Yabancı Dil, Bilgisayar, Meslekî Eğitim ve Yeminli Mütercim Tercümanlık Merkezi Kurucu Müdürlüğü (Esnaflık) yaptı. Hitit Üniversitesinde dört yıl yerel yönetimler alanında akademisyenlik yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda kuruculuk, yöneticilik ve sözcülük gibi görevler aldı. Dr. Halil İbrahim Aşgın, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nde Çorum Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. İyi derecede İngilizce bilen Aşgın, evli ve 4 çocuk babasıdır. (Kısa Dalga)

Gündem